Прочитај ми чланак

РУКОМЕТНА УТАКМИЦА: Полиција забранила и остале утакмице тзв. Косова у Београду

0

МУП Србије одложио је и преостале утакмице јуниорске селекције такозваног Косова у квалификацијама за Светско првенство у Ђеру.

Велики рукометни скандал настао је када је одлучено да ће Србија играти против тзв. Косова у Крагујевцу, без интонирања химне и истицања националних симбола.

Рукометни савез је прихватио такву ситуацију, потом је под притиском јавности турнир пребачен у Ковилово, а онда је дуел две екипе отказан из безбедносних разлога.

Европска рукометна федерација (ЕХФ) суспендовала је РСС и забранила учешће јуниоркама наше земље, а у саопштењу је истакла да ће се остали дуели неометано организовати. Ипак, деманти МУП-а је стигао веома брзо.

„Министарство унутрашњих послова саопштава да се, осим данашње квалификационе утакмице за јуниорке у рукомету између репрезентација Србије и такозваног Косова, неће одиграти ни утакмице између такозваног Косова и Норвешке у суботу и меч са Словачком у недељу“, стоји у саопштењу.

Разлог за овакав потез је једноставан – избегавање насиља.

 

„Напомињемо да је одлука о отказивању наведених утакмица донета како би се избегла било каква могућност сукоба између полицијских службеника Министарства и наших грађана“, додаје МУП.