Прочитај ми чланак

МИНИСТАР ЗАБРАНИО МЕЧ СРБИЈА -КОСОВО: Полиција блокирала прилаз Ковилову (ФОТО)

0

Јаке полицијске снаге су блокирале прилаз Спортском центру Ковилово, где је требало да се одигра утакмица женских јуниорских селекција Србије и “државе“ Косово.

Иако је раније објављено да је утакмицу стопирала Влада Србије, огласио се министар полиције Небојша Стефановић, који је навео да је утакмица отказана његовом одлуком – из безбедносних разлога.

Рукометни савез Србије, позивајући се на Европску рукометну федерацију, саопштио је да ће се утакмица између Србије и такозване државе Косово одиграти без присуства гледалаца и представника медија. Рукометни савез саопштио је да схвата наглашене емоције у јавности када је у питању јужна српска покрајина, али да, са друге стране, као организација сматрају да су учинили све у веома тешким околностима како би сачували будућност нашег спорта, спречили драконске казне и вишегодишњу суспензију наших селекција на међународној сцени.


Утакмица за коју се још увек не зна хоће ли се уопште одиграти подигла је велику прашину у јавности, јер је по препорукама Европске рукометне федерације требало да се одигра без интонирања химни.

Утакмица је испрва требало да се одигра у Крагујевцу, али је, из безбедносних разлога, померена у Ковилово. Ноћ уочи утакмице, испред спортског центра, окупили су се навијачи, који су певали косовске песме и истакли поруку „Видимо се“.