Прочитај ми чланак

СУНОВРАТ „НАПРЕДНЕ“ СРБИЈЕ После попова припадници Војске Србије шверцовали дрогу?

0

Двојица осумњичених, А. Н. (26) и З. С. (26) налазе се на служби на служби у гарнизону ВС у Зајечару. Трећи осумњичени, који је управљао аутомобилом је Р. А. (28). Против све тројице поднете су кривичне пријаве због сумње да су производили и стављали у промет опојну дрогу, а код њих је у тренутку хапшења пронађено 540 грама кокаина.

– Оправдано сумњамо да су тројица осумњичених били курири који су имали задатак да кокаин довезу до границе са Бугарском. Пронађени кокаин је највеће могуће чистоће, тако да би се „миксовањем“ добила много већа количина. Процењено је да би као таква, вредност на улици достигла суму од 120.000 евра – сазнајемо од извора блиском истрази.

Само хапшење било је као на филму.

– Р.А. је возио „цитроен ксару“ који припада његовом оцу. Кретали су се ка излазу из Неготина. Пакети са дрогом били су код двојице припадника Војске Србије, од којих је један био на сувозачком, а други на задњем седишту аута. Р. А. је приметио полицајца у цивилу, кога је познавао од раније. Уплашио се и покушао да побегне – сазнајемо незванично.

Међутим, одлично организованој акцији полиције није се могло умаћи.

– Имали смо дојаву и били потпуно спремни. Док су бежали колима, припадници Војске Србије су две кесе са кокаином избацили кроз прозор, али су оне убрзо након што им је полиција препречила пут пронађене. Тројица осумњичених није одраније позната полицији, па претпостављамо да су мислили да ће све проћи глатко – каже наш извор.

Полиција мисли да је кокаин стигао из Београда.

– Сва тројица осумњичених се за сада бране ћутањем. Могуће је да је у питању велики нарко клан, па се боје – истиче извор.