Прочитај ми чланак

ВЕТЕРАНИ СА КОШАРА: Ево због чега треба спречити утакмицу са Косовом

0

Овде можете пронаћи списак од седам разлога због којих ратни ветерани са Кошара - оснивачи и чланови Хуманитарне организације "Браниоци отаџбине", траже од државе да спрече одржавање рукометне утакмице младих селекција Србије и Косова.

1. Вест је објављена уочи шиптарског погрома 17. марта 2004. да би се мање причало о томе и да прође што безболније.

EPA/Ermal Meta

2. Утакмица се одиграва у дане почетка злочиначке НАТО агресије 1999. Хоћемо ли том утакмицом одати пошту и одржати молебане нашој настрадалој браћи у злочиначкој НАТО агресији и тиме их убити још једном?

3. Свесни смо да потписивањем Бриселског споразума да је тзв. држави Косово омогућен приступ спортским организацијама и савезима, али не можемо са схватимо и разумемо да челнику РСС ништа не значи злочиначка НАТО агресија на СРЈ 1999 године и да се термин поклапа са почетком исте.

4. Такође смо свесни да су то јуниорске репрезентације где играју деца рођена 1998 године од којих је већина имала пар месеци до непуних годину дана пред почетак НАТО агресије. Не желимо да се погрешно разуме да смо против те деце већ искључиво против руководства РСС и политичких структура које нису упозориле на овај важан догађај. Не схватамо да се у нашој земљи игра утакмица без наших државних обележја.

5. Не можемо ни да схватимо и прихватимо да се утакмица игра у граду где је 1941 године извршен стравичан злочин од стране фашиста који су нас такође бомбардовали 1999 године.

6. Деветнаест година је прошло, али су ране злочинаца НАТО-а и мирис крви још увек присутни у нама, свеж и ми га осећамо свакодневно. Можда то политичирама ништа не значи, али нама то значи много, јер тиме убијамо нашу браћу и саборце по други пут.

 

7. Ми јесмо за суживот и свесни смо да морамо живети једни поред других, али господо политичари где падне крв не може се заборавити лако. Сведоци смо ових претходних 75 година од фашизма који нико није заборавио.