Прочитај ми чланак

СРБИ ПАЛИ СА КОКАИНОМ У ГРЧКОЈ: Акција српске, америчке и грчке полиције!

0

Солунска полиција верује да је кокаин произведен у Колумбији. Испитује се с ким су још били повезани у Грчкој, нарочито због сличице бика, која је била и на пакетима због којих је ухапшен Мартин Матијашевић

Двојица Срба стара 47 и 57 година ухапшена су у понедељак у Грчкој са 26 килограма чистог кокаина, на чијем је паковању била иста ознака као и на пакетима који су у децембру 2017. заплењени од Мартина Матијашевића.

У овој полицијској акцији разбијена је криминална група коју су чинила двојица Италијана и још један Грк.

Према наводима медија, тужилаштво је као лидере групе која је била одговорна за увоз и продају дроге по Атини и Солуну означила једног Србина и Италијана.

– Солунска полиција верује да је кокаин произведен у Колумбији. Испитује се с ким су још били повезани у Грчкој, нарочито због сличице бика, која је била и на пакетима због којих је ухапшен Мартин Матијашевић.

Дрога је пронађена у путничкој торби, била је спакована у 24 пакета, а претресом кућа које су користили пронађено је и 4.780 евра, 616 лева, девет мобилних телефона, опрема, електронске ваге, најлонски пакети и ролне изолир-траке. Осим тога, одузета су и возила за која се сумња да их је банда користила током транспорта и продаје наркотика – преносе медији.

У званичном саопштењу грчке полиције наводи се да су у акцији учествовали и српски оперативци.