Прочитај ми чланак

ИЗ УГЛА НАПАДНУТОГ КОНТРОЛОРА: Копају очи за 90 динара

0

Београд -- У Београду су се у протеклих неколико дана догодила чак три напада на контролоре Бус плуса. Из града обећали проширење овлашћења. Полиција испитује.

Слободан Јовановић, један од нападних контролора, говорио је о совм искуству, гостујући у Јутарњем програму ТВ Прве.

Фото: Дневно

„Пришао сам младићима и тражио карту, по стандардној причи и процедури, која важи за све путнике. Рекли су ми да су из средње школе, а видим да нису“, почиње своју причу овај контролор, који каже да им је љубазно објаснио да и као средњошколци имају обавезу да купују карту, по повлашћеној цени.

„Онда су ми рекли ’ајде циганштуро мајмунска, помери се’. Замолио сам их да напусте возило као и сваки неисправан путник и испоштују оне који имају карте. Окренуо сам се и наставио са контролом карата. На стајалишту Ново гробље још једном сам им рекао да напусте возило, а они кажу да им не пада на памет. Било је и псосвки и вређања, да не помињем сад“, каже Јовановић.

Онда се, како каже, обратио возачу с молбом да заустави возило како би путници без карте изашли напоље. Каже и да није захтевао ни да му дају документа како би им наплатио казну јер му је одмах било јасно да то неће успети да добије.

„Тада је уследио напад. Имао сам капу, било је хладно. Један ме је зграбио за њу и извукао напоље. Почели су да ме ударају. Све се одиграло за десетак секунди. Нисам стигао ни да се браним, нити ико да реагује. Покушали су да ми чупају очи. Не могу да верујем да у 21. веку за 90 динара ваде очи…Када сам покушао да устанем на крају су ме пљунули“, испричао је контролор.

Како каже, позвана је полиција, сачињен записник и истрага је сада у току.

Директор Апекса, у оквиру ког је систем наплате карата Бус плус, изјавио је у истој емисји, да је возило градског саобраћајног предузећа у ком је Јовановић нападнут, имало камеру и да је снимак код полиције и да се ради на идентификацији нападача.

Истакао је такође, да су напади на контролоре узели маха и да се нешто хитно мора учинити по том питању.

Он је уједно и апеловао на грађане, који су у прекршају када немају карте, да не чине следећи прекршај нападом на контролоре.

Рекао је и да им је из управе Града обећано да ће овлашћења контролора бити увећана, у складу са постојећим прописима.