Прочитај ми чланак

Невакцинисану децу протерују из обданишта ПРЕПОРУКУ ДРЖАВЕ ПОДМЕЋУ КАО ДА ЈЕ ЗАКОН

0

Србија већ годинама „бруји“ о томе да ли су данашње вакцине, које одавно нису домаћа производња, више корисне или штетне за децу.

Држава Србија је у 2018. години одлучила да крене у агресивнију борбру против тзв. „антивакцинашког лобија“, па осим кривичних пријава за изазивање панике (како су „крстили“ изјаве бројних интелектуалаца, лекара, јавних личности и забринутих родитеља), недавно су и  сва државна обданишта добила ИНСТРУКЦИЈУ (препоруку) од Министарства здравља да децу, која нису примила ММР вакцину, удаље из установе.

И лаици знају да инструкција никако није исто што и закон, с обзиром на то да је за изгласавање закона потребна одређена процедура, а  за инструкције баш ништа. 

Дакле, она сама по себи нема никакву законску и обавезујућу снагу,  већ само форму ПРЕПОРУКЕ тако да свака инструкција од стране Министарстава  практично остављају руководиоцима установа да сами одлуче како ће да делују.

Иако се често чује из кулоара да ће држава Србија донети и закон о ОБАВЕЗНОЈ ИМУНИЗАЦИЈИ ММР ВАКЦИНОМ,  минимална је шанса да се то догоди јер се Србија обавезала да правосудни систем и законе усклади са ЕВРОПСКОМ УНИЈОМ,  а ЗЕМЉЕ ЕУ НЕМАЈУ ТАКАВ ЗАКОН НИТИ ПОСТОЈИ НАЈАВА ДА БИ ГА УСКОРО МОГЛЕ ДОНЕТИ.  

Дакле,  док је Србија на тзв. „европском путу“ мора да се придржава законских постулата ЕУ,  зато се и прибегло Инструкцијама које немају законску (обавезујућу) тежину.  Ипак, руководиоци у обдаништима који су се ту у великом броју случајева  „ухлебили“ преко политичких веза и на основу страначке припадности, родитеље уверавају да Инструкције имају законску тежину и децу масовно удаљавају из обданишта МИМО ЗАКОНА.

Међу бројним родитељима који су се јавили нашем порталу је и Мирко В. из Панчева (идентитет познат редакцији), који нам је послао ОБРАЗЛОЖЕЊЕ  директорке државне предшколске установе о разлозима удаљавања његовог детета из обданишта – погледајте горе.