Прочитај ми чланак

БУЈАНОВАЦ: Без напредњака у власти

0

Српска напредна странка неће имати ниједног члана у Савету месне заједнице Бујановац, показују резултати избора одржани у недељу.

У централној градској месној заједници СНС није освојио ни једно од 21 места, колико има Савет. Десеторица кандидата из српске заједнице са највећим бројем гласова су, како нам је речено „обични грађани који желе да поправе амбијент живљења у свом граду“.

Савет месне заједнице чини девет представника из српске заједнице, седам из албанске и пет из ромске. У Општинском одбору СНС кажу да не могу да коментаришу резултате избора док не добију званични записник са резултатима.

Председник Општинског одбора СПО и одборника који припада владајућој већини у Скупштини општине Бујановац, у којој је СНС у опозицији, Ненад Тасић је рекао да су на дан гласања поједини припадници СНС најпре ишли у странку по папирић, затим долазили на гласање, па се враћали у странку да покажу да су гласали по „страначкој одговорности“. Тасић додаје да је било „приметно “ да је одзив СНС гласача и поред, како тврди „организованог изласка радника појединих фирми по „службеној дужности“, био веома слаб.


Нови чланови Савета ће на наредној седници изабрати председника МЗ Бујановац који је до сада увек биран из редова Срба.