Прочитај ми чланак

БРНАБИЋЕВА МЕЊА МИНИСТРЕ: Желим да се што пре заврши

0

Реконструкција је неопходна да би влада функционисала као тим, и желим да почне што пре и што пре се заврши, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић.

Како је рекла, реконструкција је неопходна како се „не би угрозило ефикасно функционисање владе“.

Зато је, каже, и замолила председника Србије Александра Вучића да се састану у најкраћем року по његовом повратку из Брисела, како би се са њим консултовала у вези са персоналним решењима.

Брнабић је на питање новинара рекла да мисли да у влади постоје они код којих је превелика сујета, који нису тимски играчи и имају можда мало више самопромоције, док је њен први и основни критеријум да има тимске играче који све подређују тиму.

„Имају сувише самопромоције и гурају личну агенду, а не Владину“, рекла је Ана Брнабић и оценила да је грађанима доста тога и да то може да изгледа „да су грађани ту због нас, а не ми због њих“.


Навела је да је „Влада ту само због грађана и њих не треба да брине ко се са ким воли или не воли у Влади и ко се са ким свађа и најбоље свађа, и то не треба да занима грађане“.

На питање да каже на кога је мислила она је одговорила да је довољно рекла и да је њен први критеријум при избору чланова Владе да има тимске играче који све подређују заједничком циљу.

Нешто раније, Ана Брнабић је за Тањуг рекла да ће влада функционисати као тим, „без сујета и промовисања личних агенди“ или да „она не мора да буде председница Владе“.