Прочитај ми чланак

ПОКРЕНУТ ПОСТУПАК против јавних личности које су се противиле вакцинацији деце

0

Тужилаштво за високо - технолошки криминал покренуло поступак за у утврђивање кривичне одговорности више јавних личности које су се противиле вакцинацији деце.

Те јавне личности су, како се додаје у саопштењу Тужилаштва, „предмет обраде и процесуирања“, овог одељења Вишег јавног тужилаштва.

У току су провере чињеничног стања и прикупљања потребних доказа и документације како би на адекватан начин и у потпуности преткривични поступак био спроведен и окончан, напомиње тужилаштво.

– Ни у овом као ни у било ком другом предмету неће бити уступака нити изузетака у смислу утврђивања кривичне одговорности и кривичног гоњења оних лица која су извршила неко кривично дело. Након што буду прикупљени сви релавантни докази и спроведене и друге процесне радње тужилаштво ће благовремено о томе обавестити јавност – наводи се у саопштењу.

Подсетимо, медији су у фебруару пренели вест да је првом основном суду у Београду поднета кривична пријава због изазивања панике и нереда против 43 особе које су противници вакцинације деце, а посебно вакцинације ММР вакцином против малих богиња.

Пријаву је поднела група од 270 родитеља из целе Србије, на челу са др Томиславом Стевановићем из Зрењанина и Владимиром Цимерманом из Београда.

Прва на списку пријављених је Слађана Велков из Владичиног Хана са тренутним пребивалиштем на непознатој адреси у Скопљу. На листи су и познате естрадне и јавне личности. Међу њима Јелена Карлеуша, Маја Волк, Мирјана Бобић Мојсиловић, Мирољуб Петровић…