Прочитај ми чланак

МЕЧ СЕЗОНЕ: Делпо, мајсторе! А Федереру овај потез не служи на част!

0

Роџер Федерер имао две меч лопте, на свој сервис, а онда је Дел Потро успео да се подигне ''из пепела''. Један неспортски потез Швајцарца додатно је мотивисао популарног Делпа у тим тренуцима.

Он је после драматичне, маратонске борбе савладао у финалу Индијана Велса, турнира из Мастерс 1000 серије, првог тенисера света, фаворизованог Роџера Федерера са 2:1, по сетовима 6:4, 6:7 (8:10) и 7:6 (7:2).

У првом сету кључан је био пети гем, када је Дел Потро направио брејк и ту предност задржао до краја сета.

У другом није било брејкова, играло се гем за гем, а Федерер је успео у маратонском тај-брејку са стигне до изједначења на 1:1 у сетовима.

Права драма уследила је у трећем, одлучујућем, када прво Дел Потро није искористио прву меч лопту, а онда је Федерер, при резултату 5:4 имао 40:15 на свој сервис и многи су Дел Потра већ прежалили. Али…

Када је Дел Потро спасао две меч лопте и изборио се за брејк поен, Федерер је посегао за потезом који је шокирао многе – наредни поен је освојио тако што је гађао противника, погодио га у бутину. Није се чак ни извинио, окренувши леђа Аргентинцу који га је у неверици гледао! (Погледајте видео клип горе)

Прибрао се популарни Делпо после овог неспортског геста свог ривала и узвратио му је на најбољи начин – брејком за изједначење на 5:5, а Федерер је свој бес почео да искаљује и на судији са којим је ушао у краћу расправу.

Дел Потро потом без већих проблема добија и наредни гем за вођство од 6:5, али Федерер успева да и овај сет уведе у тај-брејк.

Драма је тада достигла врхунац. Дел Потро добија прва три поена, уз два мини-брејка. А онда следи нова грешка Роџера Федерера и Аргентинац долази до вођства од огромних 4:0! После овога, за Федерера више није било повратка у овом мечу, па је мора да се помири са првим поразом у 2018. години.