Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ потврдио писање СРБИН ИНФО: Биће РЕФЕРЕНДУМА о Косову

0

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће о решавању проблема Косова и Метохије одлучивати народ на референдуму, јер то захтева и свака промена Устава.

По нашим сазнањима, Вучић би референдум могао да распише 23. априла (истог датума је одржан велики референдум 1998. године), а више о томе можете прочитати испод доле:

 

На референдуму ће кључно бити питање и зато удружење „Устани за Косово“ тражи да се оно буде недвосмислено и да народ Србије може јасно да искаже свој став о томе да ли би Србија због европских интеграција требало да се одрекне Космета и да лажној албанској држави дозволи чланство у УН. Више о томе можете прочитати овде:

 

Вучић је поновио да ће у априлу изаћи са предлогом решења за Косово и Метохију, као што увек, каже, остаје при свему што је говорио, али и да ће увек за себе задржати могућност да због специфичности спољнополитичке ситуације нешто убрза или успори.

Одговарајући на питања да ли ће бити референдума по том питању, Вучић је рекао да било каква промена Устава то изискује и да ће народ одлучивати о свему.

– И нећу бити незадовољан ако будем морао да одем и да се склоним, јер моје је да урадим оно што мислим да је најбоље за Србију, а не да мислим о томе како ћу народу да се додворавам – рекао је Вучић. – Ако Приштина не буде хтела компромис, решења за КиМ неће бити и тачка.

Управо се на Вучићевом ставу о компромису по сваку цену са Албанцима крије замка за Србију, па су захтеви за референдумом са јасним питањем више него оправдани.

Фото: Србин.инфо/НеЗла

ПОТКУПЉУЈУ СРПСКЕ МЛАДИЋЕ

Вучић је позвао Србе са КиМ да не учествују у формирању такозване војске Косова. Он је јавност обавестио да власти у Приштини иду по српским срединама и поткупљују српске младиће да би ишли у њихову војску.

 

– Они нама не иду само на југ, иду и на север да нам поткупљују младиће. Кажу – ево толико и толико кеша, буди део војске – рекао је Вучић.

Додао је да није желео да реагује на опаску америчког званичника Веса Мичела да косовска војска, у којој ће бити Срби, неће бити претња Србији.

– Стварно? На територији Србије формирате туђу војску, у коју ћете да укључите и Србе. Шта, као у време Аустроугарске и Турске, да се бијемо Срби против Срба? – запитао је Вучић, преносе „Новости“.