Прочитај ми чланак

ВАНЗЕМАЉЦИ ИЛИ БИО-РОБОТИ? Научници: Пронађене мумије из Перуа нису људи

0

Руски научници анализирали су узорке ткива са једног од најмистериознијих непознатих створења – мумије са издуженом лобањом и три прса која је откривена у Перуу прошле године у гробници близу Наска линија.

Професор Националног Истраживачког Универзитета у Санкт Петерсбургу Константин Коротков и Наталија Залознаја, радиолог и специјалиста за компјутерску томографију Међународног института за биолошке системе, сакупили су узорке ткива мумије у Перуу и донели их у Русију ради анализе.

Прелиминарне анализе откриле су да је мумија, названа Марија, “хуманоидно биће” са 23 пара хромозома. Али, Марија нема људску анатомију.


Ова мумија датира из 5. века нове ере, читав миленијум пре него што су Европљани открили Америку.

Коротков верује да Марија представља одређену расу која је еволуирала много раније од нас, можда хиљадама година раније. Он нагађа да је ова раса можда нестала услед поплава или удара комете.

Научни тим сада жели да сазна како Маријин састав одговора ономе од људи из Јужне Америке, Африке или другде.

-Тренутно радимо на детаљној анализи да видимо да ли позиција свих хромозома и амино киселина одговара нашој – рекао је Коротков.

Коротков каже да су Маријина ребра обликована другачије него код људи. Рендген и компјутерска томографија показали су да Марија има грудни кош у облику кобилице са више полукружних ребара и да штити унутрашње органе створења који, међутим, делују као људски.

-Такође, Марија има мање пршљенова, веће очи, нема уши и има мањи нос – рекао је Коротков.

Залознаја је истакла да су унутрашњи органи видљиви.

-Јасно се виде контуре душника и бронхија, срца и његових комора, чак се види и облик залистака. Видљиве су и контуре дијафрагме, јетре и слезине – истакла је Залознаја.


Близу Марије научници су пронашли мању мумију коју су назвали њеним дететом и дали јој име Вавита. Коротков каже да су и Марија и Вавита другачије од малих мумија пронађених током ископавања. Осим Марије и Вавите, професор Коротков видео је још четири мумије у Перуу, све мушкарци чија ДНК има 23 пара хромозома, попут нас.


-Они изгледају као људи, али то нису. Њихова анатомска структура је другачија – закључио је Коротков. – Могле би бити ванземаљци или био-роботи. Што се тиче Марије и Вавите, можда су оне представнице одређене расе која се развила много раније од нас – истакао је Коротков.

Научници су открили да је Марија балзамована кадмијумом-хлоридом, чији је антибактеријски ефект очувао мумију до данас.

У сарадњи са колегама из Перууа, руски истраживачи настављају да раде на дешифровању генома. Они се надају да ће једног дана убедити власти да пребаце мумију у Русију, пренео је “Раша тудеј”.