Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПРИЗНАО да су га преварили Албанци. ОМЛАДИНА и СИНДИКАТИ у протестној шетњи.

0

Председник Србије, Александар Вучић, у обраћању нацији, на дан годишњице албанског погрома над Србима на Космету, рекао да је у Бриселском споразуму првих шест од укупно 15 тачака посвећено Заједници српских општина.

Више од пет година покушавамо на сваки начин да дођемо до мира и решења косовско-метохијског чвора, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Свих шест од 15 тачака из Бриселског споразума о формирању Заједнице српских општина су остале мртво слово на папиру, рекао је Вучић.

„Пет година неко не жели да ово буде спроведено у дело. Нисмо ми веровали да ће Албанци учинити било шта у српску корист. ЕУ да је желела да ЗСО буде формирана, да је то хтела међународна заједница, њихов услов за визну либерализацију Приштини било би формирање ЗСО, а не демаркација са Црном Гором“, рекао је Вучић.

Председник је изјавио да ће наставити разговоре са Албанцима како би се пронашло компромисно решење „косовско-метохијског чвора“, јер се Србији у будућности „не пише добро“ уколико тај проблем не буде решен.

„Наставићу разговоре са Албанцима без обзира што им ништа не верујем. Ми немамо други избор. Морамо да пронађемо компромисно решење, ако не буде тако, компромисно, неће га ни бити“, казао је Вучић на конференцији за новинаре у Председништву Србије.

ПРОТЕСТНА ШЕТЊА

Данас, у суботу од 17 часова на Тргу Републике у Београду почиње велика протестна шетња против намере политичара да се албанским окупаторима на Косову и Метохији дозволи чланство у међународним организацијама, као и у знак сећања на српске жртве мартовског погрома 2004. године, које су организовале и спровеле нелегалне власти у Приштини.

Учесници овог протеста кретајући се централним београдским улицама проћи ће поред Председништва и Владе Србије где ће посебним перфомасом исказати своје став у вези преговара српских власти са албанским окупаторима на Космету и ултиматумима Запада Србији да призна независно Косово.

Овај скуп, који треба да се заврши испред Храма Светоме Сави, на Врачару, су још подржали Војни синдикат Србије и Синдикат запослених полиције позивајући своје чланство да се у што масовнијем броју појаве у протестној шетњи.

Србин.инфо ће имати, све време шетње, свог новинара са лица места и преко свог Твитер налога ће се уживо укључивати са лица места. Пренос ће бити доступан и на порталу Србин.инфо.

ДЕЗИНФОРМАЦИЈА

На „Фејсбуку“ се шерује вест да је забрањена протестна шетња која је заказана за данас у 17 часова. То је уствари дезинформација. Заправо, скунута је вест са нашег сајта, Србин.инфо, од прошле године, па је неко намерно дели како би на тај начин минирао овај протест који се одржава поводом обележавања годишњица погрома над Србима од стране Албанаца на Косову и Метохији 2004. године.

– Позивамо учеснике протестне шетње „Нема предаје! Косово и Метохија су срце Србије!“ да дођу у центар Београда са националним обележјима. Сви су добродошли, једино што молимо наше саборце да овог пута страначка обележја оставе код куће и да сви заједно, без обзира на политичко опредељење, станемо у одбрану Космета. Може неко да има страначку мајцу или дукс, али су строго забрањене заставе и транспаренте било које политичке странке или организације – тим поводом је поручио за „Србин инфо“ у име организатора протеста Дамњан Кнежевић и додао:

 

– Наравно позивамо све, па и политичке лидере да као појединци подрже својим присуством овај наш протест и да на тај начин искажу јасан став да решење за јужну српску покрајину може бити једино ако је Космет и даље саставни део Србије, односно да није могућ никакав правно обавезујући споразум са представницима Албанаца на Косову и Метохији који садржи давање столице квази држави Косово у УН, као и признавање Косова као независне државе, која у будућности може да се споји са албанском државом стварајући на тај начин Велику Албанију на српској земљи – закључио је за наш портал Дамњан.