Прочитај ми чланак

ШОКАНТНА ТВРДЊА БИВШЕГ ЧЕЛНИКА УН: Вучић и Тачи се у уторак тајно састали у Паризу

0

Председник Народне странке и бивши председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић, оптужио је јавно председника Србије Александра Вучића да се пре неколико дана тајно састао са Хашимом Тачијем у Паризу.

eремић је путем свог Твитер налога јавно упитао Вучића да одговори да ли је имао састанак са Тачијем у Паризу прошлог уторка.

– Питање за Aлександра Вучића – да ли је истина да је у уторак у Паризу вечерао са Хашимом Тачијем и шта су се договорили? – написао је Јеремић и обележио званични налог Александра Вучића на Твитеру.

Одговора на ово питање са Вучићеве стране још нема.

Вучић и Тачи би требало да се званично састану 23. марта о чему је Вучић данас говорио пред ноинарима. На питање новинара шта очекује од наставка разговора са Хашимом Тачијем, Вучић је казао је да не очекује ништа ново јер „на готово сваком састанку сви очекују да ми нешто ново урадимо за некога“.

„Ми немамо шта више ново да урадимо, осим да чекамо формирање Заједнице српских општина и да чекамо понуду за компромисно решење косовског проблема“, истакао је Вучић.

Казао је да је његов посао да иде на разговоре, а како је додао, мисли да „у србији нико нема дилему да ће он на најснажнији начин штитити интересе Србије“.

На питање да ли остаје при свом ставу да у априлу изађе са решењем за Косово, рекао је да остаје при свему што је говорио.

„Да ли ћу за себе да задржим могућност да због специфичности спољнополитичке ситуације нешто убрзам или успорим, али ћу то да урадим свакако и да преузмем одговорност за себе“, рекао је Вучић.