Прочитај ми чланак

БОГДАН И ДРУШТВО СРУШИЛИ ШАМПИОНА: Сакраменто славио над Голден Стејтом

0

Кошаркаши Сакраменто Кингса победили су Голден Стејт Вориорсе на гостовању у неизвесној завршници 98:93.

То је актуелним шампионима трећи пораз у последња четири меча, али треба истаћи и да против Кингса у тиму није било најбољих играча Кевина Дурента, Стефа Карија и Клеја Томпсона, а да се током меча повредио и Омри Каспи.

Голден Стејт је нападачки сјајно отворио меч и већ током прве деонице дошао до двоцифрене предности, који је одржао до средине друге, кад су Кингси серијом 13:0 окренули резултат у своју корист и први пут повели (52:50).

Међутим, домаћи су се убрзо тргли и поново преузели иницијативу, највећи део треће и четврте четвртине су били у вођству, али је Сакраменто све време имао прикључак. У самом финишу, расположен је био Фокс, који је са шест поена у низу донео предност Кингсима 93:90, уследила је тројка Грина на другој страни, па се ушло у неизвесну завршницу (93:93).

У последњим тренуцима, Хилд је половично био прецизан са пенала, Грин је пожурио са шутем за три поена и промашио цео кош, Кингси су отишли на плус три (96:93), да би после тајм-аута, покушај Јанга за три поена био изблокиран и тад је меч био решен.

Најбољи у победничком тиму био је Хилд са 22 поена по седам скокова и асистенција, Лебисије је убацио 15, уз пет скокова, а преостали двоцифрени био је српски бек Богдан Богдановић, који је за 24 минута убацио 11 поена (3/10 из игре, 3/6 за три), сакупио пет скокова, три асистенције и једну украдену лопту.

Код Вориорса, Квин Кук је пружио добру партију са 25 поена, 16 је убацио Јанг (5/15 из игре), један мање, уз десет скокова, седам асистенција и четири украдене лопте имао је Грин, а 11 је додао Игудала.

Вориорси сада имају скор 52-17 и други су на Западу са три пораза више од Хјустон Рокитса, док је Сакраменто, којем је то друга победа над Ратницима у њиховој дворани ове сезоне, 12. са 23-47.