Прочитај ми чланак

УДАРАЈУ НА СЛОБУ: Демонстрације и „чекић“ ако Милошевић добије споменик

0

Председник ЗЕП-а Дејан Булатовић каже да ће та странка, уколико се споменик подигне, организовати демонстрације, те да ће он лично "узети велики чекић и порушити га"

Зелена еколошка партија – Зелени (ЗЕП Зелени) позвала је данас да се одустане од иницијативе да се Слободану Милошевићу подигне споменик у Београду.

© AFP 2016/ FRANCOIS XAVIER MARIT

Председник ЗЕП-а Дејан Булатовић каже да ће та странка, уколико се споменик подигне, организовати демонстрације, те да ће он лично „узети велики чекић и порушити га“.

– То обећавам. Биће свима јасно, бар док смо ми Зелени на политичкој сцени нећемо дозволити да се тако нешто деси Србији – рекао је Булатовић новинарима у Студентском парку.

Група грађана „Слобода“ предала је недавно иницијативу да бивши председник Србије и Југославије Слободан Милошевић добије споменик и улицу или трг у Београду.

Као разлоге због којих се противи иницијативи, Булатовић је казао да би споменик деградирао Србију у свету и још више поларизовао друштво.

Он је рекао да Зелени желе да Србија буде демократска и поштована земља у свету.

– Хајде да признамо једни другима да је Милошевић грешио, да је кривац за многе ствари, дајте да то више не помињемо и да се бавимо будућношћу – рекао је Булатовић.

Председник Зелених је рекао да та странка, која је иначе на београдским изборима наступала на листи „Да ослободимо Београд“ заједно са ДС, СДС и Новом странком подржава укрупњавање опозиције коју су, како је рекао, „предложили Драган Ðилас и Борис Тадић“.