Прочитај ми чланак

КУПОВАО ОРУЖЈЕ ЗА ОВК, а сада би „бизнис у Црној Гори“

0

Фљорин Краснићи, “бизнисмен” који је деведесетих година прикупљао новац за наоружавање ОВК, гради две мале хидроелектране у општини Плав.

 

Томе се снажно противи локално становништво. У току је потпсивање петиције против изградње ових хидроелектрана јер мештани верују да би оне могле да угрозе доток питке воде, пишу подгоричке „Вијести“.

Краснићи је некадашњи посланик покрета „Самоопредељење“, познат по нападима на Хашима Тачија, са којим се чак и судио.

Према наводима листа, Краснићи је власник хотела Двори Балшића у Улцињу, где се и налази седиште његове компаније „Плава хидро пауер“.

До сада је 651 грађанин општине Плав потписао петицију којом траже заустављање иницијативе, али су се општински органи оглушили на овај захтев.

После неуспеха прве иницијативе, одборник Албанске алтернативе Ибер Хоти покренуо је нову акцију и затражио од општине Плав да одлуку промени.

Краснићи је постао познат 2005. године када је амерички Пи-Би-Ес снимио документарац „Бруклинска веза“ који говори о начину прикупљања новца за финансирање ОВК, наводи РТС.

Према сопственим тврдњама, Краснићи је у серији акција у САД прикупио 30 милиона долара за куповину оружја за ОВК током деведесетих.