Прочитај ми чланак

АБА ЛИГА ГАСИ СРПСКУ СУПЕРЛИГУ: Обесмишљено домаће такмичење

0

Промене у регионалном такмичењу учиниле државно првенство небитним јер се из њега више неће улазити у АБА лигу

Мањи клубови који су остали кратких рукава сада су изгубили и оно мало такмичарског мотива. Домаће лиге су од другоразредних постале трећеразредна такмичења, па се поставља питање њиховог постојања. Председник ОКК Београд Владе Ђуровић упозорава да је кошарка добила још један низак ударац.

– Не рачунајући Партизан и Звезду, сада су се обезбедили Мега Бемакс и ФМП, а и Борац ће. Нама осталима преостало је ваљда да се играмо кошарке и забављамо. Сада се све променило и не схватам шта ће нам уопште Суперлига када је обезвређена и када мањи клубови немају ни теоретску шансу да се пробију у виши ранг. А преживљавање у српској кошарци је све теже, председници клубова се довијају на разне начине, једва се саставља крај с крајем – каже Ђуровић.

Реакција Металца
ЂУКАНОВИЋ: ОВО ЈЕ КАТАСТРОФА!

Председник КК Металац из Ваљева Душко Ђукановић такође је затечен наглим променама.

– Ово је права катастрофа за српску кошарку. Пропозиције нашег такмичења су погажене, бачене под ноге, и то 20 дана пред почетак Суперлиге. А требало је то да буде најзанимљивије такмичење у последњих неколико година јер је више екипа имало шансу за прву и другу АБА лигу. Невероватно је да се мењају правила у току сезоне. Заиста се поставља питање коме сада треба та лига – резигниран је Ђукановић.

Он додаје да остали српски клубови морају да заузму заједнички став поводом нових дешавања.

– Овако ће бити још горе, и то није само моје мишљење, већ и других, као на пример Металца из Ваљева. Сматрам да морамо да изађемо са заједничким ставом. Оно што је урадио Бертомеу у Европи сада је применио и Небојша Човић овде.

ОВО СУ ПРОМЕНЕ У АБА ЛИГИ

укидају се коефицијенти за рангирање тимова

у АБА лигу улази шампион АБА 2 лиге

претпоследњи тим АБА лиге и другопласирани тим АБА 2 лиге играће бараж за пласман у виши ранг

АБА лига имаће 12 екипа

највише пет екипа из једне земље