Прочитај ми чланак

ПОПЛАВЕ У ХРВАТСКОЈ: Објављен снимак кућа уништених у одрону у Хрватској

0

Хрватски медији објавили су данас видео-снимак на којем се види како се у Хрватској Костајници, коју је поплавила Уна, услед насталог великог одрона урушавају куће, а неке су и до темеља уништене

Хрватски медији објавили су данас видео-снимак на којем се види како се у Хрватској Костајници, коју је поплавила Уна, услед насталог великог одрона урушавају куће, а неке су и до темеља уништене.

Хрватски медији су пренели да је у послеподневним сатима у том месту дошло до великог одрона тла, да је оштећено најмање шест кућа и да има повређених.

Према информацијама објављеним на сајту Хрватских вода, у Хрватској Костајници проглашено је ванредно стање због поплава, а Индекс.хр преноси да су тамо у великом одрону тла куће уништене до темеља.

ХРТ јавља да је вода поплавила неколико кућа, као и пут у Куљанима, где је више десетина становника одсечено.

Премијер Андреј Пленковић обишао је данас поплављено подручје Хрватске Костајнице, која је тренутно најтеже погођена овом природном непогодом, а том приликом је изјавио да су куће нестале „као у филму“.

„Ово су збиља ванредне ситуације“, казао је Пленковић у Хрватској Костајници, пренела је загребачка Н1 ТВ.

„Као у филму нестало је неколико кућа, путеви, два аута ХЕП-а који су јутрос дошли да поправе водове“, рекао је премијер.

Вода прети и у Лици, где је, после киша и високих температура, топљење великих количина снега на Велебиту почело да узрокује проблеме на косињском подручју, али за сада тамо није угрожена ниједна кућа.

На снази су ванредне мере заштите од поплаве на карловачком подручју због пораста водостаја узрокованог топљењем снега.