Прочитај ми чланак

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ЛАЗАНСКОГ: НАТО планира да нас уништи!

0

То што командант НАТО пакта за Европу генерал Куртис Скапароти отворено прети Србима због сарадње са Русима само је наставак политике која има за циљ сламање кичме Србији, упозорава познати војни коментатор Мирослав Лазански.

Скапароти је током сведочења пред Одбором за оружане снаге америчког Сената рекао да је јачање руског утицаја у Европи највећи проблем на цивилном и војном плану, посебно на Западном Балкану.

 

– Србија је највећи проблем у региону! Проблем је и цела српска нација! Потребан је већи војни и дипломатски ангажман како би се неутралисао руски утицај – рекао је Скапароти.

Коментаришући речи америчког генерала, Лазански каже да је Скапароти очигледно дебело изашао из своје надлежности.

– Иако није задужен за политику, већ само за питања струке, генерал је причао као политичар и то је јако, јако опасно! Кад генерали почну да се баве политиком, то је милитаризација политике, а онда су све црвене линије на граници пуцања. Овакве отворене претње нису ништа друго него наставак ломљења кичме Србији због њене суверене политике, војне неутралности и великог пријатељства са Русијом – упозорава Лазански.

Саговорник истиче и да постаје лицемерно да нас НАТО стално напада, а да нас хвали када треба да организује војне вежбе у Србији.

– Чему онда све ово?! Како то да нисмо добри кад се помиње Русија, а када треба да се одрже војне вежбе у Србији, онда смо добри? Ако смо већ проблем за НАТО, онда бисмо и ми можда могли да видимо имамо ли неки проблем са тим НАТО пактом… – категоричан је Лазански.

Смета им самосталност

Поводом медијских натписа да су НАТО и ЕУ спремили план за Косово који, између осталог, подразумева пуштање Приштине у све међународне институције зарад бржег уласка у ЕУ, наглашава да то не долази у обзир без референдума.

– Сваки правно обавезујући документ, који Европска унија сада помиње, са штамбиљем Косова подразумева да Београд призна независност Приштине. Да се не лажемо, то јесте истина и никакви еуфемизми ту више не помажу. Ако дође до тога, треба расписати референдум и видети шта народ каже.

Лидер СНП Ненад Поповић, коментаришући ове наводе, каже да оптужбе и претње упућене Србији стране НАТО пакта потврђују оправданост вођења независне политике, али и државне позиције војне неутралности.

– Због суверене политике, одбране кључних националних интереса по питању Косова и РС, али и због пријатељства са Русијом, НАТО пакт је Србију оценио као проблематичну за регион Балкана. Не памти се да је један војни савез читав народ прогласио проблемом! Нажалост, методе решавања проблема које примењује НАТО познате су свету и зато ову оцену морамо да третирамо као озбиљну претњу – подвлачи Поповић.