БАЛАШЕВИЋ ОДБИО ДА ПЕВА О ТИТУ: Мени недостају та времена, а не Југославија

4

Ђорђе Балашевић је у Сплиту имао један од највећих концерата у последњих неколико година. Иако у Сплит долази сваке три године, Спаладиум Арена била је крцата, преноси Н1.

Чак и они који редовно обилазе Балашевићеве концерте били су изненађени репертоаром, а продукција коју Балашевић има на „Бароновом балу“ надмашила је све оно што су његови фанови виђали последњих четрдесет година, откако је на сцени.

Балашевић је у Сплиту свирао четири сата, али је публика била неуморна. Као и увек Балашевић је причао с публиком, па је први пут проговорио о осетљивим темама и митовима који круже око његовог имена и презимена и његових ставова о рату на подручју бивше Југославије.

Иако никад не пева ту песму, неколицина фанова у Сплиту је тражила од Балашевића да запева „Рачунајте на нас“, песму посвећену Јосипу Брозу Титу, коју је написао крајем седамдесетих година. Балашевић је изричито одбио да пева песму, пише Индеx.


„Децо, оканите се тих тема. Вечерас је ту с нама Дино Рађа, великан светског спорта. Такве ствари треба да вас веселе, а не Југославија. Југославија није ваљала, да је ваљала не би се онако крваво распала. Мене зову југоносталгичарем, али ја сам југопластичар. Мени недостаје Југопластика, мени само недостају та времена, а не та држава“, рекао је Балашевић, на изненађење многих.