Прочитај ми чланак

ТЕЖАК ПОРАЗ ЗВЕЗДЕ: ТОП 8 је изгубљен, само двојица кошаркаша ЦЗ били двоцифрени

0

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у од Барселоне утакмицу 25. кола Евролиге резултатом 88:54 (17:12, 28:12, 17:25, 26:5)

Црвено-бели су у већини меча били непрепознатљиви и овим поразом су вероватно изгубили све шансе да се нађу међу ТОП 8. Она теоретска још постоји, али је потребно победити четири утакмице у наредних пет кола и “молити Бога“ да Макаби изгуби све. Признаћете, скоро немогуће…

Звезда после овог пораза има скор 10-15, док “понос Израела“ на том осмом месту има скор 13-12 и бољи међусобни дуел.

Звезда је у Барселони изгубила утакмицу већ после 20 минута. Изабраници Светислава Пешића имали су +21 на полувремену, пошто су сјајно искористили те минуте у финишу. Серију Барсе отворио је анте Томић који је у 18. минуту снажним закуцавањем сломио таблу. У том тренутку је било 38:24 за домаћина, а на крају је Барса стигла и до 55 поена.

Ту предност чували су и до финиша треће четвртине када се Звезда (не)очекивано вратила у игру и смањила на – 13. Био је то последњи трзај, али је после тројке Копонена у 33. минуту све било јасно (67:49).

Најефикаснији у редовима Звезде били су Рочести и Добрић са 13, односно 10 поена. Иначе, њих двојица су једини били двоцифрени.

С друге стране, Барселону су до тријумфа водили Рибас са 18, Копонен и Томић са по 16 и Ертел са 13 поена.

МЕЧ ПРЕКИНУТ: Хрват поломио таблу закуцавањем против Звезде!

Играо се сам финиш првог полувремена меча између Барселоне и Црвене звезде када је у Блауграни виђен несвакидашњи детаљ.

Наиме, хрватски центар Анте Томић поломио је таблу приликом закуцавања за 38:24.

Стакло се нашло свуд по паркету, али на сву срећу повређених није било. После неколико минута меч је настављен.

Погледајте и видео снимак:

У сусрет мечу

Црвена звезда је у првом овогодишњем сусрету савладала Барселону у Београду 90:82, и стигла тада до прве победе у новој евролигашкој сезони. Сада ће у „Блауграни“ тражити шансу за 11. победу.

– И поред чињенице да Барселона има мање шансе за пролазак у плеј оф, верујем да ће одиграти такмичарску утакмицу. Делом и због утиска из првог меча. Од тог тренутка ми смо одиграло већ преко 50 утакмица у овој сезони, променило се доста тога у обе екипе. И код њих, али и у нашим редовима где су играчи добили своје улоге, односно искристалисало се шта је чији посао. Ипак, осигурали смо прво место пред плеј оф АБА лиге, и са те стране смо максимално растерећени. Управо и због тога желимо да одиграмо добар меч, и да из те растерећености покушамо да дођемо до доброг резултата и останемо у трци за плеј-оф – рекао је тренер црвено-белих Душан Алимпијевић.