Прочитај ми чланак

ПАЦОЛИ ТВРДИ: Српска листа ће гласати за демаркацију са Црном Гором

0

Заменик председника владе и министар спољних послова самопроглашеног Косова Беџет Пацоли тврди да ће Српска листа гласати за ратификацију Споразума о демаркацији са Црном Гором

Заменик председника владе и министар спољних послова самопроглашеног Косова Беџет Пацоли тврди да ће Српска листа гласати за ратификацију Споразума о демаркацији са Црном Гором и то, како је рекао, без икаквих услова.

Пацоли је на тај начи демантовао информацију из кабинета председника парламента Кадрија Весељија да је Српска листа условила ратификацију демаркације уделом акција у Трепчи.

Приштински медији лансирали су раније информацију да би Српска листа наводно пристала да гласа за демаркацију са Црном Гором, уколико би се Приштина сагласила да Београд постане акционар комбината „Трепча“. 

Пацоли је за пристинску ГазетуЕxпрес рекао да ће седница парламента о ратификацији Споразума о демаркацији са Црном Гором бити одржана наредне седмице и да ће Српска листа, која чини парламентарну већину, безусловно гласати за тај споразум.

„Глас за Споразум ће на крају дати и посланици Српске листе. Они ће то учинити без икаквог условаљавања“, рекао је Пацоли и подсетио да је он то најавио још почетком марта.

Пацоли, који је и лидер Алијансе за ново Косово, међутим, напомиње да још није познато ког дана наредне седмице бити одржана седница по том питању.

Пацоли је такође рекао да је на јучерашњем састанку представника политичких партија и председника привремених косовских институција Хашима Тачија, са амбасадором САД у Приштини Грегом Делавијем, разговарано о ратификацији Споразума о демаркацији са Црном Гором.