Прочитај ми чланак

„НЕ ЗОВИТЕ, ИЗДРЖАЋУ“ Весни је преминуо муж, а онда ју је полиција одвела у затвор

0

Србију је прекјуче потресла и шокирала прича о жени из Горњег Милановца која је због неплаћене казне од 5.000 динара завршила у женском затвору у Пожаревцу. Њене комшије кажу да не знају да ли да се смеју "лакрдији" или да плачу од жалости због судбине коју је Весна Недељковић (58) дочекала у тим годинама.

Весна је, наиме, недавно остала удовица, а иза супруга који је изненада преминуо остали су пиштољ и ловачка пушка са уредним дозволама.

Несрећна жена завршила је иза решетака јер у законски прописаном року није предала оружје покојног мужа. Њен грех је, како кажу, то што није читала шта пише на сајту Министарства унутрашњих послова, па је остала необавештена о прописима.

Сматрајући себе недужном, Весна је одбила да плати казну и због тога је сада у затвору.

– Ми смо у неверици, мада Весну сви знају као жену која када нешто зацрта то и уради. Ако је рекла да није знала за рок, гарантујем да је истина и сигуран сам да јој понос није дозволио да плати казну. Не осуђујем ја ни полицију, они раде свој посао, спроводе закон, али се питам какав је то закон? – каже један од комшија.

Подршка Весни стиже од комшија, пријатеља, путем електронских мрежа, али она то још не зна јер је у затвору.

Њен син, такође, напомиње да је она поносна и правична жена.


– Не би се пожалила не знам колико да је боли. Али ја сам видео у њеним очима тугу и разочарање због неправде која јој је нанета и одлучио сам да нећу ћутати. Изнео сам причу у јавност и искрено се надам да ја овако мали могу кроз наш болан пример утицати на неке крупне промене, јер дефинитивно се такав закон и принципи морају мењати – каже њен син Војкан.

Како додаје његова мајка је „лаф, борац и човек на квадрат“.

– Моја мајка ничим није заслужила то што се догодило. Верујте да се једем изнутра, не спавам мирно јер не знам како јој је у затвору. Када је кренула рекла је: немојте се секирати и немојте звати, издржаћу и ово – прича Војкан.

Весна живи скромно и поштено од пензије на коју је остварила право након супругове смрти. Комшије кажу да је храбро носила бол због губитка супруга, али да се од истог још није опоравила.

– На сву муку да је задеси ово?! Страшно – каже мештанка Горњег Милановца.