Прочитај ми чланак

ХАОС: Пијани ветерани протестовали, па пуцали на патролу, а потом је избила туча!

0

Полицијском интервеницијом јутрос су уклоњене блокаде на прометној раскрсници Шићки Брод код Тузле које су тамо у среду поставили бивши припадници Армије БиХ покушавајући на тај начин да натерају владу Федерације БиХ на додатне новчане накнаде за ратне ветеране, објаву њиховог регистра и успостављање обједињене организације која би заступала њихове интересе.

Припадници посебних полицијских јединица су с прометне раскрснице која спаја Тузлу са централним и северним деловима Босне отерали демонстранте, али неколицина је покушала да се супротстави па је, према саопштењу Управе полиције МУП-а Федерације БиХ, употребљена „минимална сила“, преноси Хина.

„Реч је о особама које су биле у видно алкохолисаном стању и које су пружале отпор полицијским службеницима с тим да није било повређених особа“, стоји у полицијском саопштењу.

Из тузланске болнице су ипак потврдили како су након полицијске интервенције током јутра лекарску помоћ код њих затражиле две особе али обе с лакшим повредама.

Како преносе медији на припаднике полиције је и пуцано из ватреног оружја.

До напада дошло када су двојица полицијских службеника уочила лице са потернице Мустафу Хасанабашића и Бењамина Ћосовића (22), са којим је био у друштву, сазнаје РТРС. Али та двојица су отворила ватру на полицију, на шта је полиција узвратила.

У пуцњави нико није повређен, али затим су се Хасанабашић и Ћосовић потукли с полицајцима и двојици нанели телесне повреде. Оба полицајца су превезена у добојску болницу.


Ћосовић је ухапшен, док је Хасанбашић у бекству због чега је полиција блокирала све прилазе Добоју.

Група ратних ветрана је у петак код Добоја блокирала и главну саобраћајницу из правца Босанског Брода ка Сарајеву али они су се у вечерњим сатима сами повукли иако нису искључили могућност да с повременим блокадама промета наставе и у наредним данима односно све до испуњења постављених захтева.