Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О БЕОГРАДСКИМ ИЗБОРИМА: Део српске опозиције не уме спортски да прими пораз

0

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић изјавио је у Мостару да су београдски избори показали да се људи опредељују према раду и марљивости, а не према претњама

Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић изјавио је у Мостару да су београдски избори показали да се људи опредељују према раду и марљивости, а не према претњама, као и да део српске опозиције не уме спортски да прими и прихвати пораз.

У изјави српским новинарима, након трилатералог скупа Србије, БиХ и Хрватске, председник Србије и шеф напредњака је рекао да политичким противницима жели све најбоље, иако већ пет година слуша да ће они њега победити.

„У пет изброна циклуса их сваки пут све убедљивије побеђујем. Рекли су да ће као зрела куршка да падне београдска каса“, подсетио је и додао је да треба узети у обзир колико су, како је рекао, слабији били Јеремић, Јанковић и Прелетачевић.

Они су на председничким изборима имаи заједно више од 40 одсто гласова, а на овим у Ј“еремић, Јанковић, Прелетачевић, Ђилас, Шутановац, Не давимо Београд, Шапић, сви заједно, када се сабере имају 10 одсто мање гласова него тада“.

Чињеница да је листа СНС побољшала своју позицију значи да се грађни опредељеју према раду и марљивости, казао је.

„Они су изгубили чак и додатни резервоар који су имали. Људе не интересују претње и мржња“, казао је Вучић и додао да сваки пут прођу све горе и горе.

„Најсмешнијие је када о куповини гласова говори човек који је вероватно један од двојице најбогатијих Срба, који се обогатио искључиво у политици, који је пред градске изборе исплаћивао пензије иако то није било у његовој надлежности“, навео је.


Истакао је да није срамота то што је 12.900 људи добило социјалну помоћ и да је разлика у томе и у односу на оно што је радио Драган Ђилас више од 200.000 људи.

„Ја сам срећан и рачунам да ће још више да ме мрзе, а доживеће још порза, већих пораза, резултати ће бити још видљивији“, најавио је председник.

Вучић је коментарисао чињеницу да Ђилас поново није дозволио присуство једног броја медија на његовој конференцији за новинаре рекавши: „Фина господа, прави домаћини“.

„Сигуран сам да су Н1 и РТС пустили. Верујем да се из РТС није нико побунио што њихове колеге из других редакција нису пустили. У нашу странку су добродошли сви. То црта линију разлике између нас и њих“, закључио је Вучић.