Прочитај ми чланак

АРНО ГУЈОН: Док Срби чувају срце — сачуваће и Косово

0

Француски хуманитарац Арно Гујон открио је за Спутњик у ком тренутку је почео да се осећа као Србин, коју песму највише наручује у кафани, зашто воли филмове Емира Кустурице, али и које су три заједничке особине Француза и Срба.

Оснивач хуманитарне организације „Солидарност за Косово“, који је недавно одликован орденом Светог Саве првог реда поделио је са нама и проблеме са којима се сретао у својој земљи због жеље да помогне Србима.

„Нажалост, одјеци пропаганде која је била страшна деведесетих година су и даље постојали, и даље постоје, мада много мање него раније. Данас је могуће говорити о истини, говорити о реалности, о томе шта се стварно дешава и о томе шта се стварно дешавало. А лагали су нас.

Али на почетку је било много тешко, много компликовано и не могу да кажем да нисмо имали проблема са неким круговима такозваних интелектуалаца који су се залагали за рат, за немире, за прогоне, који нису марили за судбину невиних и недужних жртава на Косову и Метохији.

 

Али нека они раде оно што сматрају да је исправно, а ми знамо да смо на добром путу, ми пратимо своју истину и тако ћемо да наставимо“, истакао је Гујон у разговору за Спутњик.