Прочитај ми чланак

КИЛОМЕТАРСКЕ КОЛОНЕ ВОЗИЛА: Протест бораца паралисао БиХ

0

Због протеста бораца који трају од јутрос блокиране су саобраћајнице у неколико градова у ФБиХ. Због ове ситуације настале су километарске колоне у којима су "заглављени" људи који су се враћали или ишли у Зеницу, Тузлу, Сарајево или Мостар.

„Чекамо у колони неколико сати, ни криви ни дужни. Ово је срамота, деца су нам жедна и гладна јер нисмо планирали овако нешто. Не знам како, али ово се мора хитно решити – рекао нам човек који је у колони од Зенице према Сарајеву, али због блокаде на Вогошћанској петљи не може проћи, пише Клиx.ба.

Блокада траје цели дан, а нико од надлежних се није обратио борцима како би се ова ситуација што пре решила.

„Муж чека од 13 сати, а људи у колони су у очајном стању, и међу њима има бораца, има деце. Чак ми је рекао да је могуће да људи из колоне крену да пробијају блокаду, то би био хаос“, рекла је ова жена.

У више наврата је покушана и да се пробије колона у Зеници и Тузли, али су борци спречили да било ко прође.

Покушавају се угрејати тако што су наложили ватру, а мештани су им донели ћебад.

Подсећамо, одвијање саобраћаја је у прекиду на раскрсници магистралних путева М-4 и М-17 у месту Каруше, у месту Доња Голубиња код Жепча, на планинском превоју Иван (М-17 Сарајево-Коњиц), на петљи Шићки Брод у Тузли, петља Блатуша у Зеници и на Вогошћанској петљи у Сарајеву.

Из Удружења послодаваца ФБиХ позивају обесправљене борце да своје протесте организују на начин да блокирају рад институција које су им онемогућиле остваривање њихових права.

„Удружење послодаваца ФБиХ апелује на незадовољне борце да не блокирају саобраћајнице, јер на тај начин отежавају одвијање радних процеса у компанијама у којима су запослени чланови њихових породица, пријатељи и колеге, чија права поштују њихови послодавци“, наводи се у саопштењу.