Прочитај ми чланак

„ФИФА ДА СУСПЕНДУЈЕ МЕСИЈА док се не докаже да је човек“

0

Селектор Ирана Карлос Кеирош рекао је да би ФИФА требало да суспендује играча Барселоне Лионела Месија "док се не докаже да је Аргентинац заиста човек".

Иран ће овог лета други пут узастопно играти на Светском првенству, а у Групи Б ће бити са Португалом, Шпанијом и Мароком.

Кеирош се присетио утакмице Ирана и Аргентине са Мундијала 2014. године у Бразилу, када је Меси у надокнади времена постигао победоносни гол.

„Увек сам говорио да је Меси изузетан играч. Он није са овога света, јер да је човек не би имао тај магичан тренутак у утакмици. Не волим да губим, али после тог пораза нисам имао негативна осећања. Када се нешто магично догоди знаш да је фудбал жив, да удара и због тога је један од најбољих спортова за гледање“, рекао је Кеирош за сајт ФИФА.

„Ситуација је значајнија и посебна пошто све то долази од играча коме ФИФА не би требало да дозволи да игра све док се не докаже да је он заиста човек“, додао је кроз шалу португалски тренер.

Кеирош је рекао и да је узбуђен што ће његова екипа на Мундијалу играти против Португала, кога предводи најбољи фудбалер света Кристијано Роналдо.

„Као португалски тренер, играти против репрезентације Португала је прилика и посебна ствар за мене и моје играче. Биће занимљиво играти против њих, али и против Шпаније и Марока. То је атрактивна група. Увек је посебно када играте против највећих играча, а у овом случају ради се о најбољем фудбалеру света. Али, када утакмица почне, играју два тима која желе победу. Фудбал ће одлучити победника“, навео је Кеирош.