Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Бошко Обрадовић добио претње смрћу након ТВ дуела са Шешељем

0

После синоћног тв дуела између лидера СП Двери Бошка Обрадовића и СРС др Војислава Шешеља, првом човеку Двери су стигле , како наводи ова странка, претње смрћу. Тим поводом Информативна служба Двери је издала саопштење којег преносимо у целости:

„Након што је Бошко Обрадовић у директном тв дуелу на Студију Б демаскирао лажни патриотизам Војислава Шешеља и показао да је једини циљ СРС улазак у власт по сваку цену и како функционише партијско запошљавање уназад 30 година, на друштвеним мрежама су се појавиле претње смрћу председнику Двери и његовој породици што можете видети на слици у прилогу.

Постојеће партије, без обзира на идеолошке разлике и програме, праве на републичком новоу  и на локалу искључиво користољубиве колаиције, што је Бошко Обрадовић доказао приказивањем записника са састанка извршног одбора СРС-а.

Српски покрет Двери је поднео пријаву Одељењу за борбу против високотехнолошког криминала МУП-а Србије. Изражавамо забринутост за безбедност председника Двери, Бошка Обрадовића и његове породице и захтевамо да надлежни органи хитно реагују, јер се у супротном нико ко другачије мисли од миљеника ове власти не може осећати сигурно у Србији.

Након недавног убиства Оливера Ивановића, и свих претходних политичких убистава у последњих 30 година, нико ко се озбиљно бави друштевеним активизмом није безбедан у оваквом систему и зато га морамо што пре променити.

Оштро осуђујемо овакав начин цртања мета и претњи политичким неистомишљеницима, јер сматрамо да Србија треба да буде земља у којој свако може слободно да изрази своје ставове. Позивамо све политичке актере  и ширу јавност да осуде овакво понашање симпатизера Војислава Шешеља и да покажу солидарност са председником Двери, јер оваквим претњама није место у демократском друштву.