Прочитај ми чланак

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Још субота „у плусу“, од недеље ледено

0

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на ледене дане које Србију очекују у периоду од 25. фебруара до 1. марта, а очекују се и снежне падавине.

У том периоду у јутарњим сатима у већини места биће умерен, локално и јак мраз, са температуром од минус 12 до минус пет.

Ilustracija: Thinkstock

Највиша дневна температура кретаће се од минус шест до минус два.

Очекује се и формирање, односно повецање висине снезног покриваца, на северу од 5 до 10 центиметара, у осталим пределима од 10 до 20 цм, а на истоку и планинама локално и више.

У Србији ће данас у већем делу земље бити умерено и потпуно облачно, понегде са слабим снегом, на истоку и југу и са кишом, а на северу углавном суво.

Ветар ће бити слаб и умерен, северни и североисточни. Јутарња температура биће од минус два до три степена Целзијуса, а највиша дневна од два до шест степени.

И у Београду ће данас бити умерено до потпуно облачно уз могућност краткотрајног снега. Ветар слаб и умерен, северни,
североисточни. Јутарња температура око нуле, а највиша око два степена.

Према изгледима времена за седам дана, до 3. марта очекују се ледени дани, у јутарњим сатима умерен и јак мраз.

У недељу и почетком наредне очекују се нове снежне падавине и формирање/повећање висине снежног покриваца, нарочито у понедељак, у источним и планинским пределима.

Ветар на северу и истоку биће умерен и јак североисточни. У среду се предвиђа краткотрајни престанак падавина, у четвртак са снегом, а затим топлије местимично са мешаним падавинама.