Прочитај ми чланак

У ЗНАК СЕЋАЊА НА ЗОРАНА ВУЈОВИЋА упаљене свеће испред некадашње Амбасаде САД у БГД

0

Данас, у суботу 24. фебруара, око 15 часова, организатори патритског протесног концерта "НЕМА ПРЕДАЈЕ" (одржан поводом нелегалног проглашења независности такозване државе Косова био у центру Београду), упалили су свеће у знак сећања на Зорана Вујевића, Србина из Новога Сада, пореклом из Косова, који је под још неразјашњеним околностима пре десет година преминуо након што је његово спаљено тело пронађено у америчкој амбасади у Београду.

Да подсетимо, након нелегалног проглашења независности Косова од стране шиптарских окупатора и признавања те квази државе од стране САД и већине западних држава, 17. фебруара 2008, у центру Београда, организован је велики протестни скуп „Косово је Србија”, на коме је учествовало више од пола милиона људи.

После протеста, окупљени су кренули ка Храму Светог Саве, задржавши се испред америчке Амбасаде која се тада налазила у Улици Кнеза Милоша. Том приликом, под још неразјашњеним околностима, спаљен је део америчке амбасаде и страдао је Зоран Вујовић, чије је угљенисано тело нађено у просторијама амбасаде.

До сада се не зна да ли је икада урађена обдукција над посмртним остацима Вујовића, нити је јавност упозната, ако је она ипак извршена у тајности, до којих се дошло резултата.

У знак сећања на тај догађај, данас су организатори патритског протесног концерта „НЕМА ПРЕДАЈЕ“, упалили свеће у славу Зорана Вујовића на месту где је некада била Амбасада САД, подсетивши на тај начин и јавност на немили догађај.