Прочитај ми чланак

НБА: „Јокић ће у ‘Кућу славних’, он је ниво изнад Гасола“

0

Кошаркаш Денвер Нагетса Дарел Артур рекао је да ће српски кошаркаш Никола Јокић једног дана бити у "Кошаркашкој Кући славних" НБА лиге.

Артур, који покрива позицију крилног центра, причао је у подкасту за „БСН Денвер“ где је изнео само речи хвале за нашег играча.

„Пре три године када је дошао, одмах сам видео да има велики потенцијал. Знао сам да ће бити добар кошаркаш. Није много шутирао, али сјајно додавао лопту и одлично је читао игру“, рекао је Артур за „БСН Денвер“.

Артур ове сезоне није одиграо много мечева (15), али служи као одличан ментор млађим играчима, пошто је један од искуснијих.

„Рекао сам да ће бити добар, али се он претворио у звезду. Знам да ће бити у ‘Кући славних’ (Hall of Fame) једног дана када заврши са играњем“, каже Артур.

Крини играч је пре Денвера, у који је дошао 2013. године, играо пет сезона у Мемфису где је сарађивао са Марком Гасолом.

„Никола има нешто посебно. Играо сам са Марком (Гасолом) и имају сличан стил игре, међутим Никола… начин на који он дели лопте и његов преглед игре на терену су на нивоу изнад (у односу на Гасола). Ништа слично нисам видео на неком играчу у том годишту“, казао је Артур.