Прочитај ми чланак

СРЂАН НОГО-ПОНУДА ВУЧИЋУ: Ако смеш демантуј да си агент ЦИА,и ја напуштам политику

0

На конференцији у Народној скупштини, одржаној 08.02.2018. године, изнео сам податке да је Александар Вучић агент ЦИА, и упутио му изазов да ме демантује ако сме.

Пошто знам да моје конференције, иако су медијски цензурисане, прати и Вучић лично, и његово окружење, и све службе које делују на територији Србије – и домаће и стране, и сви битнији политички фактори у земљи, упорно ћу наставити да понављам ове тврдње и да инсистирам на одговору.

Подсећам Вучића на догађај из јануара 2010. године. Наиме, 13. јануара те године, на седници Одбора за одбрану и безбеднст Народне скупштине, народни посланик СРС Наташа Јовановић оптужила је Вучића да је агент МИ6. Вучић је сутрадан затражио да се БИА изјасни о томе, и рекао је да ће престати да се бави политиком ако се наводи радикала испоставе као тачни. И није дуго чекао, већ 26. јануара добио је папир од БИА да та служба нема податке да је агент Британије. Он је једини српски политичар са таквом врстом потврде. Тада ја на челу БИА био Саша Вукадиновић, а Мики Ракић је био шеф свих служби.

Е сад, ја не знам како је радикалски Лауфер заказао, и није знао да Вучић ради за ЦИА, а не МИ6, али пошто ја нисам Војислав Шешељ, нити смо ми радикали, и немам циљ да замагљујем ствари, већ разоткривам и исправљам, упутићу један изазов Вучићу. Пошто си храбар и мангуп ти га прихвати, ако смеш. Нека ти БИА и сада изда потврду да не радиш за ЦИА, и ја напуштам политику ако нисам у праву. Ваљда ти је сад још лакше да ти Бата Гашић напише да не радиш за ЦИА, да те није врбовао Зоран Кораћ 2002. године,и да он није агент ЦИА задужен за врбовање политичара, и да није твој званичан саветник од доласка на власт 2012. године, и да не знаш ко су Дејвид Роузмен, Шон Фицпатрик и Бил Џејмисон,… Али Бата Гашић нека пази да не изда лажан документ. Ја сам спреман да своју полтичку каријеру ставим на сто, ајде и ти?

Подсетићу БИА, да они нису смели да одговоре на два пута постављено питање – да ми доставе писану безбедоносну процену за Ану Брнабић, или ако је дата усмено, које лице је сачинило, и када је дата. Па бре овде и председник и већина владе ради за стране службе,и тако је ево 18 година и зато и пропадамо.

Јасно нам је да смо направили велики проблем са овим конференцијама, иако медији ћуте о овој теми. Тако је одмах после наше последње конференције где смо објаснили како и од када Вучић ради за ЦИА, ко га је врбовао, како је успоставио контакт са Микијем Ракићем, и како је учествовао у потрази за генералом Младићем, помињали шефове ЦИА, и Вучићеве и свих агената у Србији, Девида Роузмена, Шона Фицпатрика и Била Џејмисона, истог дана код Вучића дошао амбасадор САД Кајл Скот, јер Америка има нови календар по којем 15. фебруар стиже 7 дана раније, те је он Вучићу донео Трампову честитку за дан државности. Пошто он потписује бланко у Транпово име, можда би он могао да ти изда потврду да не радиш за ЦИА.

Када се већ спомиње МИ6, осврнуо бих се и на састанак са првим човеком те службе и поставио питање да ли постоји иједна држава у свету, макар била Џибути, Суринам, Бурунди, која год, да се председник среће са шефом тајне службе друге државе. Наравно, не рачунам Косово, јер је оно део Србије, ма шта ти мислио тим поводом, тако да се Харадинај и Помпеј не рачунају. О чему сте причали, а знамо да у библиотеци твог кабинета је књига МИ6. Познато је да се Мики „лечио“ неко време у Лондону, па да ли је тема била онај кофер Микија Ракића, који немаш ни ти, ни жути? Иако сте облетали око њега док је био у болници,ти си чак први му упао у стан после смрти, али ниси кофер нашао. И да ли је разлог што си обавестио јавност о састанку твој страх да би у супротном ми били ти који би објавили да је до састанка дошло?

Александар Вучић је сарадник ЦИА, кога је 2002. године врбовао Зоран Кораћ, коме је задатак био врбовање политичара. У стан код Вучића га одводи Владан Батић. Од тог момента он постаје део агентуре америчке обавештајне заједнице, којим на терену координира и управљају високи функционери ЦИА Дејвид Роузмен, Шон Фицпатрик и Бил Џејмисон. Они су касније доделили Вучића Микију Ракићу, и тако је настало то њихово чувено познанство. У суштинини Мики Ракић је био шеф Александру Вучићу. Један од задатака Александра Вучића била је помоћ у лоцирању и хапшењу генерала Ратка Младића, и он и његов кум Никола Петровић су се због тога приближили генераловом сину Дарку. Вучићева кућа у Јајинцима, односно њен вински подрум, коришћен је за састанке са лицима за које је ЦИА сматрала да имају информације о локацији генерала, и ту им је нуђен новац да одају тражене податке. Изјашњење о овоме тражимо још од 23.11.2017. и посланичког питања Зорана Радојичића. Пошто Вучић не сме ништа да одговори, наставићемо да понављамо док га потпуно не раскринкамо.

Долази време да одговарају сви који су радили против своје државе, који су издали Србију и који су криминалом стекли велика богадства док смо као друштво потпуно опљачкани и уништени. Двери вам то обећавају. Није питање да ли ћемо, већ када ћемо доћи на власт, и то спровести. И за тебе Александре Вучићу, боље је да се то деси што пре.