Прочитај ми чланак

СОРОС ПРОТИВ ГУГЛА Милијардер планира да ДОКРАЈЧИ интернет гиганте

0

Милијардер Џорџ Сорос, који је оптужио ИТ гиганте Фејсбук и Гугл као претњу по све, наводно истражује могућности како да се суочи са растом њихове моћи.

Портпарол једне од његових утицајних фондација рекао је да је Сорос прошле године донирао 180.000 Институту за отворена тржишта.

George Soros, chairman, Soros Fund Management, speaks during a forum "Charting A New Growth Path for the Euro Zone" at the IMF/World Bank annual meetings in Washington, Saturday, Sept. 24, 2011. (AP Photo Manuel Balce Ceneta)

– Фондације за отворено друштво дуго су радиле на питањима која се тичу слободног и демократског протока информација и начина на које концентрација моц́и може да утиче на знање и комуникацију – рекао је заменик америчког програма Опен Социетy Фоундатионс Лалех Испахани.

Он је додао да је недавни говор Сороса на Светском економском форуму унео забринутост због ефеката утицаја неколико гигантских интернет-платформи.

– Сасвим сигурно истражујемо нове начине на које можемо да решимо те проблеме не само у САД вец́ и међу нашим оснивачима на глобалном нивоу – рекао је он.

Како је истакао, мало је вероватно да ће се они променити без неке регулације.