Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ПРОГНОЗИРА: Србија никад неће бити чланица ЕУ

0

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да је убеђен да Србија никада неће постати чланица Европске уније.

– Ја сам убеђен да Србија никада неће постати чланица ЕУ. Она ће бити третирана као ловиште, као место одакле се извлаче сировине, девизе. Они нас држе у оваквом стању доброг тржишта, где своје робе пласирају без ограничења, и као јефтину радну снагу – рекао је Шешељ гостујући на ТВ Пинк.

Према његовим речима, сви званичници који долазе са Запада прете, уцењују и дају лажна обећања и додао да од свих званичника који су посетили Србију у последње време највише цени посету руског министра иностраних послова Сергеја Лаврова.

– Посета Лаврова је дошла у правом тренутку, с обзиром на притиске споља. Представља израз максималне солидарности Русије са Србијом, пружање ослонца – оценио је Шешељ.

Говорећи о дијалогу између Београда и Приштине, Шешељ каже да би Србија требало да тражи учешће Русије у том дијалогу, наводећи да је теза српских радикала да се Русија укључи као „сила заштитница“.

– Не може се без ЕУ донети дефинитивна одлука, али у међувремену ЕУЛЕКС ради своје на терену. Оно што је требало да значи уступак Србима, од тога нема ништа, а Албанци неће одустати од свог циља, са њима нема дефинитивног договора док се велике силе међусобно не усагласе – нагласио је Шешељ.

Истакао је да би Србија требало што пре да донесе одлуку да се руском особљу у Српско-руском центру за хуманитарне интервенције у Нишу да дипломатски статус.

– Центар је чисто хуманитаран и то су показале и делегације страних амбасада које су тамо боравиле – истакао је лидер радикала.