Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ ТУЖИО РИО, власти одговориле контратужбом

0

Власти Рио де Жанеира поднеле су тужбу против Новака Ђоковића као одговор на то што их је он тужио пре две године.

Ђоковић је 2012. године са Густавом Кертеном играо ревијални меч и договор је био да се српском тенисеру плати 1,1 милион долара, а до сада му је исплаћено само 450.000, што значи да Влада Рио де Жанеира дугује Новаку 650.000 долара.

Државни секретаријат за спорт, рекреацију и омладину потврдио је дуг према Ђоковићу, а још у јануару 2014. године Дејан Петковић, српски фудбалер који се прославио у Бразилу, рекао је да није исплаћено ни пола онога што је договорено са Новаком. Због тога их је он тужио у фебруару 2016.

Сада је уследио „контранапад“ власти бразилског града – тужилац је поднео тужбу против Ђоковића због административних неправилности током споменуте посете, преноси „О Глобо“ на свом сајту.

Долазак најбољег српског спортисте у Рио организовале су две компаније – „Деки 10“ и „Адма Евенти“, који се такође налазе на листи тужених. „Деки 10“ је фирма у власништву Дејана Петковића и, према наводима тужиоца, терети се за нерегуларно добијање организације на тендерима, због чега је оштећен буџет града. Спомиње се новац од око милион америчких долара, а међу онима који су били укључени у наводну акцију, била је Марсија Беатрис Исидоро, некадашња секретарка спорта.