Прочитај ми чланак

ЗАХАРОВА: Лавров објаснио Дачићу тешка места филозофије

0

БЕОГРАД - Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова пренела је на Фејсбуку занимљивост са сусрета шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова и његовог српског колеге Ивице Дачића, који га је дочекао на аеродрому у Београду.

Захарова, која заједно са Лавровим борави у посети Београду, навела је да је, по доласку у Београд, Лавров „објаснио“ Дачићу „тешка места филозофије“ на примеру њиховог заједничког чланка за „Политику“ и „Руску газету“.

„Погледај, у новинама је фотографија на којој сам ја са краватом, а ти без. А данас си ти са краватом, а ја без. То је дијалектика“, пренела је речи Лаврова

Захарова, те је додала „не можете се расправљати око тога“.

Захарова је објавила и заједнички текст Дачића и Лаврова за „Политику“ и „Руску газету“, те фотографију тог текста за „Политику“, на којој Дачић нема кравату, а Лавров има, као и заједничку фотографију двојице министра на којој је обрнута ситуација.

Она је додала да руски министар у Србији има прилично богат распоред и својим пратиоцима на Фејсбуку поручила да ће их обавештавати и објављивати фотографије.