Прочитај ми чланак

ИЗДАТА ЛИЧНА КАРТА НА ИМЕ Љубиша Прелетачевић Бели

0

Београд -- Листа чији је носилац имагинарни лик Љубиша Прелетачевић Бели ипак ће бити на листићима за београдске изборе, након што је младић са тим именом дао сагласност.

На налогу на Твитеру на ком се води кампања Луке Максимовића, који „тумачи“ лик Прелетачевића, објављена је лична карта младића рођеног 1993. године, коме у пољима име и презиме пише Љубиша Прелетачевић Бели. Лична карта је издата 21. фебруара 2018. године.

„Сагласан госн Љубиша. Кец у рукаву. Листа бр. 22! Аве!!!“, поручио је Максимовић на Твитеру.

Инсајдер је објавио и фотографију сагласности „правог“ Љубише Прелетачевића да буде носилац листе, као и потврду да је сагласност оверена код нотара протекле вечери.

Како је објавио ЦЕСид, неки чланови ГИК су напустили седницу протекле вечери на којој се одлучивало о овој листи, а на гласању су 22 члана била „за“, седам „против“, а два су била уздржана.

Подсећајући на случај са протеклих избора када је лидер Левице Србије Борко Стефановић променио име у Борко, Бојан Клачар из ЦЕСИД-а је навео да је „неки нови човек имена Љубиша Прелетачевић постао данас, дао сагласност, анексирао и то је то“.

„Разумете да се појавио Љубиша Прелетачевић. Човек. Не Лука. Већ Бели. Ово је боље него Борислав вс. Борко“, навео је Клачар.

Управни суд је раније поништио листу Љубише Белог Прелетачевића, после жалбе подносиоца М. А. на решење ГИК. Суд је навео да нису испуњени услови да листа буде проглашена.

Подсећамо, недавно је дошло до растанка младеновачког покрета „Само јако“ и Луке Максимовића, који је тумачио лик Љубише Белог Прелетачевића на локалним изборима, а потом и у трци за председника Србије, на ком је све изненадио и био трећепласирани.

Избори у Београду биће одржани 4. марта.