Прочитај ми чланак

БОШКО: СНС брани Београд, извешће живе и мртве на изборе

0

Режим се користи свим средствима, Вучић хоће и живе и мртве да изведе у Београд на гласање. Од опозиционих бирача све зависи, ако не изађу на изборе Вучић ће да победи. Ако сви изађу, победићемо, јер опозиција има већину у Београду, каже лидер Двери Бошко Обрадовић.

Обрадовић каже да је Вучић светсан да ако изгуби власт у Београду, губи власт и у Србији и да ће зато бранити Београд „као бити или не бити“. Сматра да победа СНС не зависи од Вучића, већ од опозиционих бирача који неће изаћи на изборе, или ће гласати за оне који су испод цензуса.

„Сви бирачи да изађу на изборе и да не расипају гласове за оне који су ипсод цензуса и не може Вучић да победи. Београд је опозициони“.

На питање шта је спојило Двери и Доста је било, Обрадовић каже да су, иако постоје идеолошке разлике, нашли додирне тачке које су кључне за Београђане.

„Борба против криминала, корупције и партократије, да унесемо одговорност и понудимо нешто ново. Сви они који су против Вучића, а не желе повратак власти ДС имају Двери и ДЈБ као алтернативу. Карте су подељене, имате садашњи режим и повратак на бивши, али сад имате још једну алтернативу. Ми добро сарађујемо у Скупштини, као озбиљни људи састали смо се и укрупнили опозицију“, каже Обрадовић.

На питање шта мисли о критикама Политичког савета Двери, чији се поједини чланови нису сложили са том коалицијом, Обрадовић је рекао да у савету седе озбиљни људи и да је нормално да се чује свачије мишљење, јер, како каже, савет није скуп климоглаваца већ људи који мисле својом главом.

„Чланови Политичког савета су врхунски интелектуалци, Коста Чавошки није био одушевљен коалицијом, али он подржава Двери и ово су локални избори, а ми свакако не одступамо од своје политике. Око кључних националних питања Двери и ДЈБ мисле исто. Не желимо улазак у НАТО, скептични смо према једном делу ЕУ која Вучићу све дозвољава“.

Зато, каже Обрадовић, Двери-ДЈБ су једина листа која је потписала да нема сарадње са СНС после избора.

„И ја сам био скептичан према Саши Радуловићу док је био у Вучићевој влади, али када је поднео оставку и показао да има став, да није Вучићев климоглавац и видео сам у скупштинском раду да је права опозиција и то нас је спојило“.

Да пошаљемо у затвор Малог, Весића и Жељка Митровића па ћемо да решимо проблеме геј популације. Пребијање је недопустиво, ја ћу лично да пружим подршку, нико не сме да добије батине нити да буде дискриминисан, ја мислим да је то довољно од стране Двери.

Коментаришући листу „Доста је било пљачке, корупције и лоповлука, Милорад Радуловић“, Обрадовић је рекао да је то лажна листа чији је циљ очигледан – да збуни људе и одвуче гласове листе Двери и ДЈБ.

„То су моје формулације – пљачка, криминал, лоповлук, ја то сваки дан говорим. Господин Милорад Радуловић је високи функционер СНС, донатор кампање, невероватно да га нико из медија не помиње да га пита откуд самостално и на коју пљачку мисли, да ли у општини Земун, у СНС, на кога мислили када каже да се бори против пљачке или прави фантомску листу да би одвојо глаосве наше листе“, додаје Обрадовић.

Он није желео да коментарише сукоб Александра Шапића и Саше Радуловића јер, каже, Двери немају одборнике у општини Нови Београд и не познаје проблематику.

„Ја питам Шапића и Ђиласа где су били четири године, сада се представљау како лидери опозције, где су били када се писало о Београду на води, кад су пребијани новинари на инаугурацији Вучића. Јесте чудно што је Шапић гласао за проглашење те фантонске листе, не знам да ли је то мотив на наставак сукоба. Нама је главни проблем власт Вучића, Малог и Весића, то је кључ наше поруке да ови оду а да се бивши кадрови ДС не врате“.

Он каже да је велики број бирача не воли ни садашњу власт, као ни повратак власти демократа и да људи хоће нешто ново. Додаје да колико год лажних листа било, њихова порука стиже до бирача.

„Да ли је могуће да после 30 година на власт дође неко ко никада није био на власти. Неће Србији бити боље док се не зауставе криминал и пљачка. Тридесет година неко уништава ову државу, да ли је неко одговарао. Ниједан тајкун се не налази у затвору. Иста пљачка у Београду, погледајте новогодишњу расвету, јелку, фонтане, Београд на води. Причају о белој куги, а издвојили су милион евра за подршку рађању а два милиона за фонтану“.

На питање да ли је Дверима нуђено да буду део власти у појединим општинама, Обрадовић је рекао да је то тачно.

„Када смо остварили добре резултате у Чачку, Лучанима, имали смо понуду да уђемо у власт са снс. Постављамо услове, не можемо да се правимо луди, није само ствар сменити Вучића, већ да променимо корумпирани систем. Већина може само са осталима из опозиције, али не може све да остане исто, мора да се успостави ред и спречи пљачка“.

Планови за Београд
Бошко Обрадовић је говорио и о плановима у главном граду, уколико буду у прилици да формирају власт.

„Не могу да постоје тајни уговори за Београд на води, ко има право да прави тајне уговоре. Градско-грађевинско земљиште је свуда у свету кључни ресурс, ако ви кроз пљачкашке приватизације дајете будзашто то земљише, тајкуни пролазе добро. Што се тиче београда на води све што је саграђено може да се сруши, промени намена или додатно опорезује“.

Наводи да је кључна ствар за Београд – децентрализације, наводећи да су приградске општине заборављене и опљачкане и да се ни о чему не питају.

„Да се приградским општинама врате порески приходи, да им се врати имовина. Да се грађанима да могућност да одлучују шта од њихових пара треба да се уради. Ја не седим у Кнез Михајловој по цео дан, познајем проблеме приградских општина. Шта смо урадили за те људе, да ли смо помогли задругарство, пластенике, то је важно. Градски секретаријат за породице, нема довољно вртића, паркова, бесплатног спорта, проблем беле куге, подршка младим брачним паровима, за нас је кључна борба против малтретрања путника у градском превозу од стране контролора, приватних извршитеља. вучић је критиковао Бусплус у време Ђиласа, али кад је дошао на власт Ђиласови људи продали су Бусплус Вучићевим људима. Карта мора да се плати, али не може приватна фирма да контролише карте. Карта мора да се плати и то ће радити ГСП“.

С обзиром да се ДЈБ залагао са одржавање Параде поноса, Обрадовић каже да ће по том питању тешко доћи до компромиса са коалиционим партнерима.Двери су против геј параде, ту се ништа није променило, наводи Бошко Обрадовић.

„Постоје предрасуде када су Двери у питању, ми не улазимо у приватност. Никада нисмо имали проблем с геј популацијом, ми смо против насиља, хоћемо да заштитимо сваког. Ми шаљемо добронамерну поруку – геј парадом провоцирате већинску Србију, гурате прст у око. Постоји јавни морал, породица, људи у то верују, онда ви којима нико не брани да буде слободни људи, морате да водите рачуна да то вређа јавни морал. Устав то одређује, он прописује морал на јавном месту. Видели сте као изгледају геј параде у свету, скарадност, простаклук, кич, то је противприродни блуд. Најнормалиње разговарамо са ДЈБ о томе, ја разговарам и са хомосексуалцима, велики број њих је против геј параде. Па геј лоби у Србији има премијера“.