Прочитај ми чланак

АРСЕН ЂУРИЋ Златибор најпопуларнија турстичка дестинација у Србији (НАГРАДНА ИГРА)

0

Србија има много лепих планина, али највише туриста посећује Златибор и то у свим периодима године. Невероватна популарност овог планинског центра , који из године у годину бележи све више гостију, плод је огромног труда општине Чајетин, која се као домаћин труди да посетиоцима омогући не само провод и пријатан одмор, већ и веома атрактивне излете.

– Заузели смо  лидерску позицију када је српски туризам у питању, али ту не стајемо. Настављамо крупним корацима напред  да бисмо се позиционирали на светском и европском  тржишту.  Највеће богатство Златибора су његове природне одлике,  велики број сунчаних дана, изузетно блага клима, што није својствено  осталим планинским центрима.

 

Арсен Ђурић и промотерке Туристичке организације Златибор (Фото: Србин.инфо)

Да ли Златибор, због растуће популарности, са својим капацитетима може да угости сваког потенцијалног госта који намерава да вас посети?

Наравно и капацитети играју важну улогу, имамо више од 30.000 кревета, од тога 5.000 у хотелима и одмаралиштима, а 25.000 у приватним вилама и апартманима. Обзиром на велики број гостију, који се из године у годину повећава, трудимо се да понуду ширимо и да не будемо само центар који има све садржаје попут Дино парка,  Авантура парка, пешачких и бициклистишких стаза, већ уређујемо и локалитете у окружењу. Мислим на Стопића пећине, водопад у Гостиљу,  музеј Старо село Сирогојно,  Мачкат са својим традиционалним сувомеснатим производима, село Јабланица са радним манифестацијама које се ту организују – наглашава Арсен Ђурић, заменик председника општине Чајетина.

На штанаду Туристичке организације Златибор било је највише гостију (Фото: zlatibor.org.rs)

Шта  могу да очекују гости који на Златибору остају седам и десет дана или чак две, три недеље? Какве садржаје сте им припремили?

– Организујемо дневне излете и на даље локалитете, што је посебно значајно за госте који дуже бораве на Златибору јер одмор могу да проведу веома садржајно.  Ван општине Чајетина ту су Мокра  гора, Шарганска осмица, Дрвенград, Андрић град у Вишеграду, кањон Увца и резерват белоглавог супа у Новој вароши, река Дрина, планина Тара. Сви ови локалитети се налазе на око 30 минута вожње од Златибора, тако да представљају допунску понуду наше планине. Такође, трудимо се да сваке године понудимо и нешто ново, кроз улагање у инфраструктуру, уређење спортских терена, изградњу дечјих паркова. Све је више бициклистичких, пешачких и планинарских стаза, па гости који су већ били, а долазте поново, могу да уживају у новим садржајима. То је наш кључ успеха.

НАГРАДНА ИГРА

Учествујте у наградној игри Голд Гондоле и ТО Златибор и освојите вредне награде.  Пропозиције су следеће:

1.       ФОТОГРАФИШИТЕ СЕ НА НАШЕМ ШТАНДУ НА „PHOTO BOOTH” АПАРАТУ.

Ваша фотографија ће бити објављена на једној од Фејсбук страница,  www. facebook.com/GoldGondola или www.facebook.com/TOZlatibor u albumu „SAJAM TURIZMA U BEOGRADU 2018.“

2.       ПРИКУПИТЕ ШТО ВЕЋИ БРОЈ ЛАЈКОВА

Фотографија са највише лајкова освојиће награде. Напомена:  није дозвољено коришћење алата за аутоматско генерисање лајкова.

НАГРАДЕ  СУ:

ВИКЕНД НА ЗЛАТИБОРУ ЗА ДВЕ ОСОБЕ
РУЧАК У ЕТНО РЕСТОРАНУ „ЧУМИЋЕВО СОКАЧЕ“
ДВА САТА СПА УСЛУГА
УЛАЗНИЦЕ ЗА ДИНО ПАРК
ПАКЕТ ИЗНЕНАЂЕЊА
ТРАДИЦИОНАЛНИ ЗЛАТИБОРСКИ ПРОИЗВОДИ
СУВЕНИРИ