Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Ко о чему – Вучић о томе како не крши Устав!

0

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС). поводом локалних избора у Београду, Аранђеловцу, Бору и Севојну.

Да ли због нечисте савести или нечега другог, тек, председник Србије, мало-мало, па, као да је, уз све функције које је већ узурпирао, постао и председник Уставног суда, сам самцит пресуђује да његово учешће у предизборној кампањи за локалне изборе у Београду, Аранђеловцу, Бору и Севојну, „није у супротности са Уставом Србије“ – изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић.

Он је даље устврдио да је Вучићево кандидовање на локалним изборима у Београду, Аранђеловцу, Бору и Севојну недвосмилено и брутално противуставно, а вршење функције председника Републике лицемерно и капитулантско, што показује и најновија свесрпска срамота када Вучић посету министра иностраних послова Русије, правдајући се тако пред Вашингтоном и Берлином, „покрива“ примајући, истога дана, на равној нози, и амбасадора САД?!

Стаматовић је, у име листе „Уједињени побеђујемо! За Севојно, за Србију“, упозорио председника Србије да, апсолутно антиуставно, обавља и друге јавне функције, рачунајући и ону из које акумулира подршку за своје самодржље (председник је Српске напредне странке), и подсетио га да нити једна од уставних надлежности председнику Србије не даје право да дозволи, а некмоли лично иницира, промену територијалне целовитости и уставноправне суверености наше земље, укључивши чак и све директнију најаву промене статуса Косова и Метохије које је уставно дефинисано као неотуђиви део Србије!

– Замислите председника Републике који своје политичке противнике, па чак и часне официре војске чији је врховни командант, назива „барабама“, а захтеве оних који траже имена налогодаваца убиства Оливера Ивановића крсти „покушајем стварања хаоса и нереда и дестабилизације Србије“, иако је, јасно као дан, да би  баш његов одлазак са власти значио управо супротно: стабилност и спас Србије и очување њеног територијалног интегритета – рекао је Стаматовић, предлажући Вучићу да свој „визионарски предлог“ о „компромису“ за Косово и размени типа „своје за своје“, покаже својима најближима и покуша да их убеди да они, породично, испоклањају некоме своје станове, куће, ливаде, шуме и пашњаке.