Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ ЈАСНО ПОРУЧИО НАПРЕДЊАЦИМА: За сваки ваш шамар опалићу вам десет

0

Севојно – Напредњаци лажу, они не размишљају о својим порукама и о томе шта говоре у јавним медијима о онима који не мисле као они, казао је лидер ГГ „Уједињени побеђујемо” Милан Стаматовић коментаришући изјаву напредњака који тврде да је општина Чајетина најзадуженије у Србији и да њен дуг по глави становника износи 36.000 динара.

„Они су невиђени лажови. Општина Чајетина се није никада задужила 10 милиона што се може проверити у служби и у банци од које смо подигли кредит. Чајетина је једна од најуспешнијих локалнних самоуправа у Србији по свим параметрима. Подаци постоје да смо се задужили 6,4 милиона евра , да смо до сада вратили 1,7 милиона евра и да сада на рачуну општине имамо преко милион евра. На пример за личне дохотке из целокупног буџета издвајамо седам одсто, стопа незапослености је пет одсто, чак и задуженост не прелази законску меру од 20 одсто”, наводи Стаматовић.

Он додаје да му је жао што мора да одговара у њиховом стилу, али очигледно је да само тај језик разумеју.

„Морам да одговорим у стилу, као што сам одговорио и оном несретном посланику из Прибоја, Крсту Јањушевићу. Ако они мени ударе један шамар, ја ћу њима десет. Са њима не може другачије, они су друмски разбојници”, каже он.

Према његовим речима и напади везани за куповину опреме за Гондолу су ноторне лажи.

„Био је међународни тендер где се појавила француска компанија. Ако смо ми прибавили опрему нелегално они шаљу лошу поруку тој француској фирми. Говоре да се дружим са криминалнцима, ја их питам да ли мисле на познатог нашег кошаркаша, који је зарадио новац са стране и уложио га овде, за разлику од њих који износе новац. Ми земљише продајемо по тржишним вредностима не дајемо странцима”, наводи Стаматовић.

Према његовим речима удружена коалиција може помоћи општини Севојно иако је она везана за Ужице где су напредњаци у власти.

,,Није циљ да се сви учланимо у СНС да би имали посао и да би добро живели. Чајетина је за десет година увећала за сто пута свој буџет. Исто тако ћемо саветима и одлукама помоћи грађаним Севојна да добро ставе у функцију средства која се овде приходују као и десет одсто буџета Града Ужица колико им припада, а не неке промиле. Ужице је дужно да помогне својој градској општини”, истиче Стаматовић.