Прочитај ми чланак

АМЕРИЧКИ ТВОРЦИ „ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ“ тобоже критикују Раму због „велике Албаније“

0

АМБАСАДА САД У ТИРАНИ ОЦЕНИЛА ДА СЕ АЛБАНСКИ ПРЕМИЈЕР СЛУЖИ „НЕСМОТРЕНОМ РЕТОРИКОМ“

АМБАСАДА Сједињених Америчких Држава у Тирани изразила је данас разочарање изјавама албанског премијера Едија Раме о могућности уједињења Косова и Албаније, оценивши то као „несмотрену реторику”.

„Амбасада Сједињених Америчких Држава разочарана је изјавама премијера Раме о Косову и Албанији поводом 10-годишњице независности Косова. Несмотрена реторика којом се алудира на уједињење није од помоћи и штети односима Албаније са суседима”, наводи се у поруци објављеној данас на званичном налогу Амбасаде на Твитеру.

Амбасада САД у Тирани позвала је, у истој поруци на друштвеној мрежи, „све лидере да буду добри суседи и окану се реторике из прошлости која ствара поделе”.

Порука је објављена на албанском и енглеском језику.

Рама је у недељу у Приштини рекао да ће „Албанија и Косово имати заједничку спољну политику, а не само заједничке амбасаде и дипломатске мисије”.

„Зашто да нема чак и једног председника као симбола националног јединства и заједничке националне безбедносне политике”, рекао је Рама на свечаној седници косовске скупштине поводом 10-годишњице једностраног проглашења независности.