Прочитај ми чланак

НИШЛИЈИ ЛОПОВИ ЗАПАЛИЛИ АУТОМОБИЛ, а сада он мора да плати и шлеп службу и дозволу

0

Сава Величковић (68) из Ниша, власник аутомобила “тојота корола” који је пронађен запаљен у спомен парку Бубањ, јутрос се изненадио када испред зграде није затекао свог четвороточкаша. Но, још више га је изненадило сазнање да је ауто запаљен а да он треба да плаћа шлеп службу да би га уклонио из спомен парка, као као и да мора поново да вади саобраћајну дозволу да би одјавио таблице!?

– Син је синоћ довезао ауто и паркирао га код Тржног центра Зона 1, недалеко од зграде на Византијском булевару у којој живимо. Ја сам пошао ујутру да платим струју око 8.30 часова па сам свратио до паркинга успут да видим да ли је ауто добро паркиран, да не смета некоме. Пошто га није било, позвао сам сина који му је потврдио да га је ту оставио синоћ. Позвао сам полицију која ме је посаветовала да проверим да возило није однео “паук”. Пошто су из полиције добили потврду да “паук” није однео мој ауто, кренуо сам до полицијске управе да пријавим нестанак. Таман сам дошао пред станицу, зове ме син и каже да му полиција управо јавила да је ауто нађен запаљен на Бубњу – поверава се Величковић.

Он каже да се никоме није замерио да би му украо ауто и запалио га, нити сумња у било кога.

– Немам појма ко би тако нешто могао да уради. Ауто је произведен 1990. године а ја га имам 10 година. Проценили су да је вредан око 1.000 евра. Пензионер сам и живим са сином, тако да није постојао никакав разлог за овако нешто. Речено ми је да унајмим шлеп службу да га уклони из спомен парка – каже он.

– Ја то немам намеру да радим, коме треба нек га носи, ауто је у потпуности уништен. Тамо није доспео мојом вољом. Покушао сам онда да одјавим таблице, како ми је речено, али су ми тражили саобраћајну дозволу. Рекох да је немам јер је изгорела са аутомобилом. Понудио сам потврду као доказ да се то десило али сам добио одговор да морам да поново извадим дозволу да бих одјавио таблице. Немам намеру ни дозволу да вадим. Не само да сам претрпео штету јер ми је неко украо ауто и запалио га, него још да правим трошак са шлеп службом и вађењем саобраћајне дозволе. Што се мене тиче, нек стоји тамо – наводи Величковић.

“Тојота” изгорела у шуми

Аутомобил марке “тојота корола” изгорео је јутрос у потпуности у шуми која окружује спомен парк Бубањ на перифиерији Ниша, неколико километара даље од места где је украдено. Возило које се димило на око тридесетак метара од споменика стрељаним родољубима “Три песнице” спазио је у јутарњим часовима један случајни пролазник који је обавестио полицију.

Могуће је да је ауто плануо када су лопови покушали да га стартују преко покиданих каблова

Према незваничним сазнањима, увиђајем је утврђено да је пламен избио у унутрашњости возила а да је после тога изгорео цео аутомобил.

– У току ноћи није се десило ниједно кривично дело нити саобраћајна незгода која се може на било који начин довести у везу са украденим аутомобилом. Не искључује се могућност да га је неко украо из обести, да би се возио а да је аутомобил плануо приликом стартовања мотора уз помоћ искиданих каблова. Могуће је и да је возило запаљено, да би се прикрили трагови крадљиваца – каже наш извор.

Десета паљевина од септембра

Ово је десети аутомобил који је изгорео у Нишу у намерним паљевинама од септембра прошле године, али И први који је украден па спаљен. Нишка полиција решила је паљевину службеног аутомобила начелнику Криминалистичке полиције Дејану Утвићу 5. септембра прошле године и приватног возила полицајца Дејана Јовановића 15.новембра прошле године. На осталим случајевима полицја интензивно ради.