Прочитај ми чланак

НИКОЛА ЈОКИЋ ПОСТАЈЕ НАЈПЛАЋЕНИЈИ СРБИН ИКАДА: На лето добија скоро 150 милиона!

0

Српски кошаркаш на лето постаје ограничено слободан агент, а Нагетси неће чекати још годину дана да му истекне уговор да би га осигурали

Звучи бизарно, али је заиста тако. Никола Јокић је прва звезда Денвера и најбољи играч, али његова примања су далеко, далеко испод његовог статуса.

Српски кошаркаш је убедљиво најслабије плаћени играч у екипи Нагетса јер је и даље под минималним „руки“ уговором који му истиче у лето 2019. године, а према коме зарађује тек 1.417.382 долара по сезони.

Али таква ситуација неће трајати још дуго, јер ће челници тима из Колорада морати добрано да одреше кесу, можда већ предстојећег лета уколико желе да задрже играча око коег су планирали да граде екипу.

Момак из Сомбора ће на лето постати ограничено слободан агент и Нагетси имају право највеће право на њега, јер у случају да добије понуду другог клуба, уколико је они буду изједначили, он ће остати њихов играч.

То је много боље од опције да чекају скроз истек уговора у лето 2019. године, када ће било који други тим моћи да изједначи њихову понуду и одведе Србина, који је, без претеривања, можда и најтраженији играч у НБА у овом тренутку.

Зато се очекује већ на лето да га Нагетси осигурају максималним уговором на пет година чија ће укупна сума износити 146 милиона долара, како се претпоставља.

Ипак, пре тога ће морати мало да направе простора у „селери кепу“, па се очекују трејдови појединих играча, пре свих Кенета Фарида који је ове године потпуно пао у запећак, а у наредној сезони би требало да заради 13,7 милиона.

За Јокића уколико добије максимални уговор по сезонама би требало да зарађује: 2018/2019 – 25,2 милиона, 2019/20 – 27,1 милион, 2020/21 – 29,1 милион и 2021/22 – 31,3 милиона у у последњој петој 33,3 милиона.

Тиме би 23-годишњи центар постао најплаћенији српски кошаркаш свих времена, пошто је до сада најплаћенији био Предраг Стојаковић који је од Торонта био добијао 14,8 милиона долара, док је Дивац у Кингсима својевремено узимао 12 милиона по сезони.