Прочитај ми чланак

БОШКО: Двери немају проблем са ДСС-ом али они су у власти са СНС-ом

0

Београд -- Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио да нема никакав проблем са Демократском странком Србије и да се неће бавити "другим колегама из опозиције".

„Двери се не баве другима из опозиције који учествују на београдским изборима, па тако се не бавимо ни ДСС-ом“, казао је Обрадовић на заједничкој конференцији за новинаре у Скупштини Србије са лидером покрета Доста је било Сашом Радуловићем.

Он је казао да покрете Двери и Доста је било, који наступају заједно на београдским изборима на листи „Доста је било и Двери – Да ови оду, а да се они не врате“ једино занима да критикују актуелну власт и да представљају свој програм за Београд.

„Покушавамо да објаснимо да на бегорадским изборима људи не морају да бирају измедју садашње и бивше власт, већ да неко нов може да додје на власт у Београду после 30 година“, казао је Обрадовић и додао да никада неће рећи ништа ружно о људима са којима је раније сарађивао, а међу којима је и ДСС.

Подсетио је да се залагао да у коалицији за наступ на београдским изборима поред покрета Доста је било буду и ДСС и Милан Стаматовић, али и да договор о томе није постигнут јер ДСС није хтео да напусти сарадњу са Српском напредном странком у две београдске општине, на Врачару и Вождовцу.

Лидер покрета Доста је било Саша Радуловић је казао да их је ДСС дуже од пола године молио да направе сарадњу, али да им је речено да је предуслов сарадње излазак из сарадње са СНС-ом на било ком нивоу власти.

Упитан о тужбама поднетим против кандидата за градоначелника и председника општине Нови Београд Александра Шапића, Радуловић је казао да су поднете две кривичне пријаве због злоупотреба које Шапић врши на Новом Београду.

Радуловић је казао да је тужилаштву доставио доказе и да очекује да ће реаговати.

Он је истакао да је самостално поднео још једну посебну кривичну пријаву зато што га је у недељу увече „пар силеџија сачекало испред улаза“, који су, како је рекао, покушали да га уплаше.

„Онда смо добили мало ширу информацију о томе и поднели смо кривичну пријаву. Не желим да дискутујем о томе, Тужилаштво и полиција имају све доказе и видећемо шта ће урадити по том питању“, казао је Радуловић.