Прочитај ми чланак

ЗЛАТИБОР: Стаматовић о томе да ли ће бити рушена кућа носиоцу СНС листе у Београду

0

Зоран Радојичић, директор Тиршове, нелегално је саградио кућу на Златибору, а дозволу за градњу затражио је тек када је постао први на листи Српске напредне странке за београдске изборе.

Председник општине Чајетина и лидер Здраве Србије Милан Стаматовић управо је од СНС-а оптуживан да је највећи кривац за урбанистички хаос на Златибору, а на наше питање, да ли ће се рушити кућа Радојичића, каже да је власт осмислила такав закон да ће он сада моћи да је легализује.

Кућа коју је Зоран Радојичић саградио на Златибору

„Мене прозивају, разапињу ме и причају да ја сам ја највећи кривац за некакав урбанистички хаос на Златибору. Није тачно. Ми имамо усвојене све планове, сви инвеститори који долазе код нас плаћају уредно све своје обавезе, добијају дозволе, али имате ове из СНС-а који би да граде мимо дозволе и који би да ништа не плаћају. Ево га пример Радојичић. Ми за његову градњу нисмо ни знали, док новинари Крика то нису објавили. Мислим да је све потекло из саме СНС и да је то последица обрачуна унутар СНС-а. Некима је засметало што је он носилац листе, а не неко ко је у странци од оснивања. Њихов носилац листе је на овом конкретном делу начио кривично дело. Да ли такви људи треба да буду носиоци листа?”

Стаматовић је још додао да је сигуран да је Александар Вучић знао да човек који је носичац његове листе на београдским изборима има нелегално изграђену кућу на Златибору, пошто он све зна о својим сарадницима: и добре и лоше стране.

„Бата Гашић се бави потказивањем и ухођењем политичких противника или његових страначких колега који имају неку мрљу. То неминовно мора да пукне. Чак апсурд је да Агенција за борбу против корупције брише и додаје имовину Радојичућу. Баш ме занима да ли ће наплатити неку казну за ово што се дешава? Што се тиче самог објекта, ми ћемо поступити у складу са законом. Бесправна градња је кривично дело, али ово је најбољи показатељ зашто је усвојен овакав закон о планирању и изградњи јер ће овај човек моћи да у неком редовном поступку легализује кућу без плаћања накнаде. Они су то осмислили, овакав коруптивни закон”, закључио је Милан Стаматовић.

Радојичић је 23. јануара ове године поднео захтев за добијање дозволе за градњу куће на Златибору, показују документа општине Чајетина.

Дозволу још није добио, али на плацу у његовом власништву у последњих неколико месеци никла је кућа, потврђено је новинарима КРИК-а из ове општине. Приликом предавања захтева, Радојичић је поднео и комплетну документацију неопходну за добијање дозволе – између осталог детаљан план куће. Према тим документима кућа од 150 квадрата требало би да има сутерен, приземље и поткровље, а изградња би коштала око 60.000 евра.

Осим што ју је нелегално изградио, Радојчић кућу није пријавио Агенцији за борбу против корупције – судећи према његовом имовинском картону.

Радојичић: Осећам се као Јозеф К. у Процесу

Осећам се као Јозеф К. у Процесу, изјавио је данас директор Дечје клинике у Тиршовој у Београду Зоран Радојичић упитан о писању КРИК о његовој викендици.

Истакао је да је тај текст читао неколико пута и да није разумео о чему се ради, али да му делује да је све смишљено да се он дискредитује.

„Текст сам читао неколико пута и нисам разумео о чему се ради. То је скуп некаквих бесмислица. Суштински немам никакав проблем и имам све пријаве (имовине) од 2013. године“, рекао је Радојичић у изјави новинарима.