Прочитај ми чланак

ДУШКО ВУЈОШЕВИЋ – Отерали су ме из КК Партизан, зато што сам сметао Вучићу

0

Душко Вујошевић, прослављени српски тренер, говорио је за Балкан Инфо у емисији "Интервју" где се дотакао многих тема.

Некадашњи тренер Партизана склоњен је из клуба, а на питање какав однос има са председник КК Црвена звезда рекао је следеће:

„Немам контакт с њим и немам мржњу против њега. Он је опасан противник, жилав је… како га бациш он се дочека на четири ноге, као мачка. Веома је радан, зна, али преалав је и преагресиван“, рекао је Вујошевић у „Интервјуу“.

Вујошевић се дотакао и ситуације у Партизану, после његовог првог одласка и онда повратка у клуб.

„Када сам отишао из Партизана постојао је само тај дуг према Марфин банци, када сам поново дошао, дугови су се само гомилали. Од продаје Богдановића, против које сам ја био против, пошто сам сматрао да треба да буде још годину дана“, казао је Вујошевић, а потом и додао:

„Да прво треба на терену да врати оно што је дужан клубу. Ништа он у каријери не би изгубио да је отишао годину дана касније. Да је остао са добром главом би напредовао и то би му се исто исплатило. Клуб би се вратио са њим у Евролигу и он би оставио клуб на нивоу такмичења где га је затекао, и њему је неко исто оставио ЕЛ“.

Некадашњи тренер Партизана дотакао са и његових наследника.

„Зашто су мене сменили? Нису због резултата, већ да би дошли спонзори. Довели су Петра Божића који није одржао у животу један тренинг, ко је гарантовао за његе? Тодорић је на управном одбору“.

Божића су поредили су га са Жељком Обрадовићем, а Вујошевић истиче да је он посебна прича и да не може да се пореди. Такође, посебна је прича и долазак Мирослава Николића.

„То довођење Мирослава Николића где лобира Обрадовић, али највише Кићановић, Зечевић… А и шеф је за то, врховни шеф. Они су знали Мутине квалитете и мане“, казао је Душко.

Вујошевић је, између осталог, истакао пример ФК Црвена звезда којој је анулиран дуг од пет милиона када су уплатили милион. Партизан је то исто хтео у једно време, али је одбијен.